Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojavio se iznenada

Muškarca krokodil ugrizao za nogu, spasio ga pas: "Čuvajte djecu, on se stalno mota ovdje"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Krokodil je ugrizao za nogu 37-godišnjaka i odvukao ga u vodu u Australiji. Do incidenta je došlo u blizini brodske rampe u Cooktownu u sjevernom Queenslandu.

37-godišnjeg Alistera MacPheeja za nogu je ugrizao krokodil koji se iznenada pojavio iz vode. Napao ga je u srijedu na udaljenoj brodskoj rampi u Cooktownu, sjevernom Queenslandu.

Prema krokodilu je krenuo MacPheejev pas, pokušao je spasiti vlasnika. Krokodil se okrenuo i zgrabio psa. Iako je MacPhee šakama počeo udarati ogromnog krokodila, psu više nije bilo spasa.

Krokodil je kliznuo pod vodu sa psom, a MacPhee je ostao u šoku, držeći se za ozlijeđenu nogu. Prišao mu je jedan od prolaznika. Pozvao je hitnu pomoć, a MacPheeja su iz lokalne klinike helikopterom prebacili u bolnicu Cairns gdje je operiran u četvrtak ujutro.

Poslan tim koji će istražiti napad

Vladina organizacija Queensland Parks and Wildlife obaviještena je o incidentu. Poslali su tim koji će istražiti ovaj napad.

Daily Mail piše kako se pretpostavlja da je napadnuti muškarac putovao, a malo prije napada je odveo svojeg psa do rampe da se napije vode.

"Krokodil je zgrabio čovjeka za nogu i povukao ga, no on mu je uspio pobjeći", rekao je Josh Paterson. Svjedok ovog događaja potresen je viđenim prizorom.

Pročitajte i ovo Krokodil je donio tijelo TRAGEDIJA Dječak se utopio u rijeci, a krokodil učinio nešto nevjerojatno

"Vidjelo se da je netko u nevolji na rijeci i bila je prava sreća da smo završili obuku prve pomoći. Čovjek je bio shrvan gubitkom psa koji mu je spasio život", navodi.

Stanovnici upozorili na krokodila

Napad se dogodio nekoliko tjedana nakon što su stanovnici tog područja upozorili na prisustvo velikog krokodila koji vreba u blizini rampe.

"Vidite koliki je, čuvajte djecu. On se stalno mota ovdje", poručio je autor snimke koja je objavljena na Facebooku.

Upozorenje su izdale i lokalne vlasti. "Budite oprezni u blizini rampe za brod i okolici. Tamo je krokodil", upozorili su. Mještanin Billy Dunn rekao je da je krokodil odgovoran za napad nekolicine ljudi.

"On samo promatrao sve. Bilo je puno radova na cesti, pa je bilo puno ljudi okolo. Viđam ga stalno jer sam često na rijeci", navodi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Može li čudnije? Ugrizi krokodila, vulkanske erupcije i ovisnost o seksu: Najbizarniji razlozi zbog kojih su zatražili pomoć liječnika

Gradonačelniku Cooktowna Peteru Scottu laknulo je kad je čuo da je muškarac preživio.

"Jednom kad dođete u Far North Queensland nalazite se u puno prirodnih okruženja... ima mnogo prirodnih divljih životinja i jednostavno morate biti svjesni da u području Bloomfielda ima krokodila", rekao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene