Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakon

Djeci u EU bit će zabranjeno puhanje balona?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema novom zakonu o sigurnosti djeci će u EU biti zabranjeno puhanje balona.

U zakonu EU o sigurnosti igračaka, s kojim se usuglasila i usvojila ga britanska vlada, navodi se da djeca mlađa od osam godina ne smiju puhati balone bez nadzora jer postoji mogućnost da ih progutaju i zadave se s njima, piše Daily Teleghaph.

Pročitajte i ovo Viktor Orban uputio kritike europskim birokratima Sastao se s Vučićem Orban iz središta Europske unije kritizirao birokrate: "Poslat ćemo ih tamo gdje im je mjesto, na smetlište povijesti" Hong Kong izglasao Zakon o sigurnosti Hong Kong Oštre kritike na jedan od najstrožih zakona o sigurnosti: "Ovo je alarmantno, ugrožena su prava i slobode ljudi"

Navode da, usprkos činjenici da su igračke poput zviždaljki i društvenih igara s magnetima, bili omiljeni brojnim generacijama, sada su zabranjeni jer sadrže male dijelove ili kemikalije koje predstavljaju rizik.

Tako će zviždaljke, s papirnatim nastavkom koji se rasteže prilikom puhanja, prema europskim regulativama, biti zabranjen za djecu mlađu od 14 godina. Nova direktiva natjerat će proizvođače da uz rizične igračke postave i upozorenja.

Uz pravila o balonima i zviždaljkama, novi zakon EU uvodi i ograničenja za bučnije igračke, poput zvečki i glazbenih instrumenata. Sve plišane igračke namijenjene djeci mlađoj od tri godine moraju se prati jer su čelnici EU zabrinuti da bi prljave igračke mogle širiti oboljenja i zaraze. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene