Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj razmišlja o tužbi

Dječaku s Downovim sindromom zabranili ulazak u zrakoplov jer je 'opasan'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka obitelj doživjela je, blago rečeno, neugodnost prilikom ukrcavanja na let American Airlinesa, koji je odbio pustiti njihovog sina s Downovim sindromom da se ukrca na zrakoplov.

Joan i Robert Vanderhorst kupili su karte za prvu klasu na letu New Jersey-Los Angeles, no osoblje AA-a njihovom je 16-godišnjem sinu odbilo ulazak u zrakoplov, jer je navodno predstavljao opasnost za posadu zrakoplova, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara - 4 Ugovori potpisani Hrvatska nabavlja dva nova zrakoplova za gašenje požara: "Ovo je nova mogućnost, nova snaga"

>> Putnici satima zapeli na aerodromima zbog greške na računalnom sustavu

'On je uvijek nemiran. On tako iskazuje nezadovoljstvo i to nije problem', pojasnio je dječakov otac. 'Pitao sam ih je li to samo zato što ima Downov sindrom?', ispričao je Robert Vanderhorst.

Iz AA-a tvrde kako se dječak ponašao preuzbuđeno, da je trčao uokolo te da se nije privikao na unutrašnjost zrakoplova. Istaknuli su i kako ga je pilot bezuspješno pokušavao smiriti u čekaonici.

'Zbog sigurnosti za dječaka i druge, AA je ponudio karte za drugi let obitelji', rekao je za KTLA glasnogovornik AA-a Matt Miller. Obitelj tvrdi kako je aviokompanija prekršila građanska prava njihovog djeteta te da su prekršili uredbu o Amerikancima s posebnim potrebama.

Priča je završila na aerodromu tako što je intervenirala policija, a obitelj je prebačena na let United Airlinesa. Sretno su stigli kući u Bakersfield u Kaliforniji, a kako su putovali ekonomskom klasom, vraćen im je dio novca za karte kupljene za prvu klasu.

Sada plane tužiti AA te ih tako naučiti važnoj lekciji. 'Poštujte dostojanstvo svih ljudi', poručio je dječakov otac.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene