Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova studija na maloj djeci

Djeca impulzivna u vrtiću - kockari u srednjoj školi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djeca koju tete u vrtiću ocijene kao impulzivu i neobuzdanu vjerojatnije će biti sklone kockanju, kartanju ili klađenju i prije nego što zakorače u srednju školu, zaključili su kanadski znanstvenici.

Studija objavljena u časopisu Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine prva je proučavala kockarske sklonosti među tako malom djecom, kaže Linda Pagani koja je provela studiju u istraživačkom centru sveučilišne bolnice u Montrealu.

Pročitajte i ovo PR Ovisnost o kockanju Edukacija djelatnika terapijskih zajednica Slika nije dostupna EPIDEMIJA SVE POGORŠALA Bivši ovisnik jednom rečenicom opisao pakao kroz koji prolaze kockari: ''Imaš samo dvije opcije...''

'Uvijek smo se pitali što prethodi kockanju u adolescenciji', rekla je Pagani. Studija je pokazala da je kockanje jedna od posljedica impulzivnosti koja se javlja u ranoj dobi, kao i delinkvencija, odustajanje od srednje škole te problemi s ovisnošću u odrasloj dobi.

Ipak, dr. Timothy Fong iz Programa za proučavanje kockanja i poremećaja kontrole impulzivnosti pri Sveučilištu California u Los Angelesu kaže da bi roditelji morali znati kako impulzivnost pa čak ni veliki problemi s kockanjem u ranoj dobi ne znače da će dijete imati ozbiljnih teškoća u odrasloj dobi.

Nova studija samo je još jedan dokaz o tome kako nastaju kockarski problemi, kaže Fong, a to je da počinju mnogo ranije od tinejdžerske dobi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene