Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vraćen tek dio

Strašne ispovijesti djece deportirane u Rusiju: Tukli bi ih ako bi rekli da su Ukrajinci

Povratak ukrajinske djece
Povratak ukrajinske djece Afp
Aktualno Galerija Povratak ukrajinske djece Povratak ukrajinske djece Foto: Afp Povratak ukrajinske djece Povratak ukrajinske djece Foto: Afp Povratak ukrajinske djece Povratak ukrajinske djece Foto: Afp Povratak ukrajinske djece Povratak ukrajinske djece Foto: Afp +1 Povratak ukrajinske djece Galerija 1/6 >>
Objavljene su strašne ispovijesti djece vraćene u Ukrajinu nakon deportacije u Rusiju početkom rata. Navodno su ih tukli ako bi rekli da su Ukrajinci.

Djeca koja su se vratila u Ukrajinu nakon što su prisilno deportirana u Rusiju žalila su se na kazne zbog odbijanja pjevanja nacionalnih himni.

Daria Harasimčuk, ukrajinska savjetnica za dječja prava, rekla je da su djeca tvrdila da su ih tukli jer su spominjali da su Ukrajinci. Druge kazne su navodno uključivale zabranu šetnji i prisiljavanje na prepisivanje ruskih tekstova.

  Pročitajte i ovo Povratak ukrajinske djece Ukupno 16.000 U Ukrajinu vraćeno 31 dijete nezakonito odvedeno u Rusiju: Jedna baka umrla spašavajući unuke

Savjetnica je rekla da je djeci rečeno da su ih roditelji "napustili" i da ih "nitko ne čeka" u Ukrajini, prenosi Sky News.

Do sada se pretpostavlja da je oko 19.000 ukrajinske djece odvedeno u Rusiju od početka invazije u veljači 2022.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ratni zločini Međunarodni kazneni sud izdao nalog za uhićenje Putina, oglasio se Kremlj: ''Optužnica je nečuvena i neprihvatljiva''

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski povijesnim je nazvao nalog za uhićenje ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je izdao Međunarodni kazneni sud zbog ratnih zločina, odnosno odvođenja ukrajinske djece u Rusiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene