Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakopane kosti i glava

Strava na Balkanu: Vodoinstalateri u WC školjci pronašli raskomadano tijelo bogataša

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Užasnuti vodoinstalateri pronašli su ostatke američkog kriptomogula isječene i bačene u WC. Policija sumnja da je motiv ubojstva povezan s novcem jer vjeruju da je bivši barmen bio ljubomoran na svoga prijatelja.

Dijelove tijela Kristiana Peeva (41), koji je imao i američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su vodoinstalateri u kanalizaciji kada su pozvani da očiste začepljeni odvod u subotu u Sofiji, glavnom gradu Bugarske.

Istražitelji vjeruju da je navodni ubojica, identificiran kao Vesko Valčinov, isjekao tijelo. Neki od dijelova koji se nisu mogli isprati, uključujući žrtvinu glavu i neke njegove kosti, zakopani su. 

Peev je diplomirao na sveučilištu u SAD-u i izgradio bogatstvo na kriptoulaganjima. Bio je redovito na zabavama u visokom društvu prije nego što je ubijen. Vjeruje se da je tu upoznao svog navodnog ubojicu, koji je radio kao barmen.

Istražitelji su pronašli mjesto zločina nakon što su provjerili dva telefona ubijenog Peeva, čiji je brat prijavio nestanak 10. kolovoza. Na dan kada je nestao bio je u kontaktu s Valčinovom.

Snimke nadzorne kamere navodno pokazuju da su Peev i Valčinov ušli u stambenu zgradu osumnjičenog ubojice 8. kolovoza, a sljedeći je dan Valčinov izašao iz zgrade sam.

Pročitajte i ovo Studenski problemi - 1 Mnogi u problemu Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u studentske domove, društvenim mrežama već se širi pošast: "To je, nažalost, sveprisutna pojava"

Uhićen je još jedan muškarac, Konstantin Subotinov. On je navodno rekao policiji da je pomogao ubojici sakriti dijelove tijela tako što ih je automobilom odvezao u sofijsku četvrt Vitoša, gdje je Valčinov uhićen. Bugarski mediji izvijestili su da je Peev pomagao Valčinovu s kriptoulaganjima, prenosi Mirror.

Pročitajte i ovo Liste čekanja - 3 kako to? ''Sve što morate obaviti, morate platiti'': Pogledajte koliko se čeka na pregled u bolnici, a koliko kod privatnika

Prema lokalnim medijima, policija sumnja da je motiv ubojstva povezan s novcem jer vjeruju da je bivši barmen bio ljubomoran na svoga prijatelja nakon što su obojica uložili u kriptovalute.

Peev je drugi kriptomilijunaš koji je pronađen mrtav u mjesec dana. Dijelovi tijela Fernanda Péreza Algabe pronađeni su u crvenom kovčegu bačenom u Ingeniero Budgeu u Buenos Airesu 23. srpnja nakon što je nestao pet dana ranije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene