Obavijesti Pretražite Navigacija
Uzeo roditeljsku ušteđevinu

Desetogodišnjak došao u školu s 3000 eura te počeo dijeliti novac: Napravio je to iz samo jednog razloga

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Učenik četvrtog razreda OŠ "Vožd Karađorđe" u Aleksincu uzeo je iz kuće 3000 eura roditeljske ušteđevine kako bi ih podijelio prijateljima u razredu.

Desetogodišnji dječak jednog je dana došao u školu i svima u razredu šapnuo da je pripremio iznenađenje za njih nakon što završi nastava. Okupio je cijeli razred te počeo dijeliti novac. Nekom 50, nekom 100, a nekome i 300 eura.

Prvi trenutak djeca su bila zbunjena, ali brzo je tu zbunjenost zamijenilo oduševljenje novcem.

Sve se doznalo nakon nekoliko dana, kada je majka jednog dječaka u sinovu džepu pronašla 300 eura. Nakon što se dječak malo izmotavao, priznao je što se dogodilo u razredu. 

Majka je odmah nazvala učiteljicu, a ona je obavijestila i druge roditelje. Većina djece odmah je roditeljima dala novac koji su dobili, ali bilo je i onih koji se i baš nisu htjeli odreći eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oduzeli im dijete Pakleni par iz Srbije krao po austrijskim trgovinama, lagali policiji o sinu: Istina je ubrzo izašla na vidjelo

Majka jednog dječaka prevrnula je čitavu kuću jer sin nije htio vratiti novac i pronašla 200 eura ispod tepiha. Neka su djeca čak vratila novac u dinarima jer su ga promijenila u mjenjačnici. Bilo je i djece koja su sav novac potrošila pa su roditelji iz svoga džepa morali vratiti novac, piše Informer.

Pročitajte i ovo Ilustracija lažna dojava Splitska policija prijavila dvoje djece: Zbog njihove spačke pola grada je bilo blokirano

Pročitajte i ovo Ilustracija Nacionalno istraživanje Pedijatri upozoravaju na jedan potez koji roditelji rade: "To nije preventivni lijek"

Desetogodišnjak je došao na tu ideju nakon što je u razred došao novi učenik iz imućne obitelji, koji je vodio kolege iz razreda nakon škole na pizzu i kolače, te je ubrzo postao omiljen u razredu. To nije bilo milo dječaku koji je odlučio uzeti roditeljsku ušteđevinu kako bi i on postao popularan. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene