Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

lažna dojava

Splitska policija prijavila dvoje djece: Zbog njihove spačke pola grada je bilo blokirano

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvoje djece prijavljeno je zbog lažne dojave o bombi u lokalu na splitskim Firulama.

Dvoje djece prijavljeno je državnom odvjetništvu za mladež nakon što je otkriveno da su u četvrtak s mobitela nazvali ugostiteljski objekt na splitskim Firulama i lažno dojavili da se u njemu nalazi bomba koja će eksplodirati zbog čega je taj dio Splita blokirala policija.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno je da je dvoje djece putem mobitela nazvalo objekt i dojavilo da se unutra nalazi bomba o čemu je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež, priopćila je u ponedjeljak splitska policija.

Pročitajte i ovo Policija Sjeverne Makedonije Sjeverna Makedonija Deset škola kroz jutro dobilo dojave o postavljenim bombama: Objekti su evakuirani te se vrši istraga

Policija je ranije izvijestila da je dojava zaprimljena u četvrtak, nešto iza 23 sata, zbog čega su blokirali Firule zajedno s ulazima u zgradu bolnice, a promet je na neko vrijeme bio preusmjeren na okolne ceste.

Na teren su ubrzo izašle sve potrebne policijske ekipe, no eksplozivnoj napravi nije bilo traga. Kada su utvrdili da je dojava očito bila lažna policija je pustila promet i uklonila blokade oko bolnice.

Kako je doznala Slobodna Dalmacija, radi se o dvojici prijatelja 14-godišnjaka, učenika sedmog razreda koji su navodno bili nezadovoljni hranom odnosno veličinom sendviča koje su naručili pa su se verbalno posvađali sa djelatnikom fast-fooda.

Očitu su bili vrlo ljuti jer su odlučili osvetiti se na bizaran način tako da su sa svog mobitela bez da su se iti malo potrudili zamesti trag, nazvali i dojavili da će eksplodirati bomba.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene