Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danski ministar vanjskih poslova zatražit će od Sjedinjenih Država obrazloženje za brojna slijetanja zrakoplova CIA-e na Grenland, danski prekomorski teritorij.


Prema tom filmu pod nazivom 'Danske veze CIA-e', središnja američka obavještajna služba godinama je tajno koristila danski i grenlandski zračni prostor i zračne luke kao tranzitni prostor za svoje zrakoplove.

Vezani članci Ministar Ćorić sudjelovao u akciji čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica - 3 Pogledajte kako je ministar Ćorić u hipsterskom izdanju sakupljao otpad na Medvednici, svake godine ljudi ostave 40 tona smeća Tanja Erichsen VIDEO Šefica danske Agencije za lijekove objavila obustavu cijepljenja AstraZenecom pa se samo srušila

Sumnja se da su ti zrakoplovi, u najmu lažnih tvrtka, sudjelovali u programu prijevoza osoba osumnjičenih za terorizam koje su otete i protivno svim zakonima poslane u Egipat, Jordan, Rumunjsku, Afganistan i druge zemlje.

'U tom filmu ima naznaka koje prije nisam vidio i koje govore da su Amerikanci koristili kako privatne, tako i državne zrakoplove. Dakako da je to neprihvatljivo i mi ćemo o tome razgovarati s Amerikancima', izjavio je za DR1 ministar vanjski poslova Per Stig Moeller.

'Ni danski zračni prostor ni grenlandski prostor ne smiju se koristiti za povredu međunarodnih konvencija', dodao je.