Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokumentarac 'Hawking'

Da je odlučila drugačije 1985., svijet bi zauvijek izgubio briljantnog znanstvenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi dokumentarac o čuvenom fizičaru Stephenu Hawkingu, otkriva dosad nepoznate detalje oko njegove prve supruge.

Da Jane Hawking nije 1985. godine odlučila na apartima za održavanje života držati svojeg tadašnjeg supruga Stephena Hawkinga, svijet možda nikad ne bi upoznao njegov briljantni znanstveni um.

>> 'Radi se o filmu kojeg će ljudi gledati stotinu godina'

Jedan je to od mnogih zanimljivih podataka, koji će svijet moći vidjeti u nadolazećem dokumentarcu 'Hawking', koji se bavi životom tog znanstvenika, prenosi Huffington Post.

Sam Hawking, koji je ostao paraliziran zbog teške bolesti, po prvi puta otvoreno priča o svojoj prvoj supruziu dokumentarcu, priznajući kako mu je njezina ljubav bila spas od teške depresije u koju je pao nakon što mu je dijagnosticirana teška bolest, od koje je kasnije i ostao paraliziran.

Jane se od Hawkinga razvela 1991. godine, nakon 26 godina braka, a dokumentarac pokriva upravo razdoblje njihovog braka i kako se Jane nosila sa zamršenim životom uz Hawkinga i njegovu bolest.

Njezina odluka da ga 1985. godine ostavi na aparatima za održavanje života, omogućila je tom briljantnom znanstveniku da dovrši svoju bestseller knjigu 'Kratka povijest vremena'.

Jane je isto tako napisala i sama knjigu o svojem životu i vezi s Hawkingom, a knjiga nosi naslov 'Put prema vječnosti: Moj život sa Stephenom'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene