Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na pomolu prekid borbi?

Crveni križ dogovara primirje u Siriji kako bi dostavio pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međunarodni odbor Crvenog križa (ICRC) pregovara o primirju sa sirijskim vlastima i oporbenim borcima kako bi dostavio pomoć civilima koji su najviše pogođeni sukobima, rekla je ta organizacija.

'ICRC ispituje nekoliko mogućnosti za dostavu žurno potrebne humanitarne pomoći. To uključuje prekid borbi u najpogođenijim područjima kako bi se olakšao brz pristup sirijskog arapskog Crvenog polumjeseca i ICRC-a ljudima kojima je pomoć potrebna’, rekla je glasnogovornica ICRC-a Carla Haddad.

Pročitajte i ovo Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji Slika nije dostupna Situacija je usijana Rusija i SAD pred otvorenim sukobom: Moskva prekinula sporazum o letovima iznad Sirije

>> Sirijske snage pucale na prosvjednike u Damasku

>> Sirija: Slavni novinar NYT-a umro na tajnom zadatku

>> Sirijske snage nastavile bombardirati Homs

Diplomatski izvori su Reutersu rekli da ICRC, jedina međunarodna agencija koja ima humanitarne djelatnike u Siriji, traži dvosatni prekid neprijateljstava u žarištima sukoba, uključujući Homs, gdje su uporišta pobunjenika već tjednima pod vatrom.

Razgovori sa sirijskim vlastima i ‘svima uključenim u borbe’ su povjerljivi, rekla je Haddad ne želeći navesti dodatne pojedinosti. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene