Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tenkovska vatra

Sirijske snage nastavile bombardirati Homs

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske snage nastavile su bombardirati grad Homs nakon što su arapske zemlje pozvale na slanje mirovnih snaga UN-a i obećale svoju snažnu potporu oporbi koja se bori protiv predsjednika Bašara al-Asada.

Oporbeni aktivisti su izjavili da su meta tenkovske vatre bile dvije velike sunitske četvrti Baba Amro na jugu grada i al-Vaer na zapadu. Po njihovim riječima, 23 osobe su ubijene u nedjelju što je izazvalo ulične prosvjede širom zemlje u znak potpore Homsu.

‘Baba Amro je gađan minobacačkim granatama i bombardiran iz pješadijskih borbenih vozila. Ne znamo ima li žrtava jer nema komunikacije s tim područjem...’, rekao je aktivist Mohamad al-Hasan u izjavi za Reuters iz Homsa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ponovno pod opsadom Sirijska vojska bombardira Homs Slika nije dostupna Nema pomoći Sirija nastavlja napade na Homs

>> Vođa Al Kaide podupire pobunu u Siriji

Vlasti tvrde da se bore protiv terorista u Homsu i u ostatku većinski sunitske zemlje u kojoj živi 21 milijun ljudi.

Službena novinska agencija je javila da je ‘teroristička skupina’ otela jednog pukovnika u Karabesu, četvrti Homsa, ne navodeći kada se to dogodilo. Također je javila da su snage sigurnosti zaplijenile oružje i eksploziv dok su progonile teroriste u gradu Hami. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene