Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako su mnogi iskritizirali crkvu, oni se brane da su postupili u mladićevom interesu.


Crkva u Los Angelesu podnijela je prijavu protiv beskućnika koji je uhvaćen kako krade oko 2,25 dolara vrijedne kolačiće iz Prve baptističke crkve u Royal Palm Beachu, piše Independent.

Vezani članci Policija, ilustracija U dvorištu napuštene kuće u Vinkovcima pronađeno tijelo 29-godišnjaka Napad u Hanauu kraj Frankfurtha - 5 Krvavi napad u Njemačkoj: Najmanje osmero mrtvih i petero ranjenih, policija traga za napadačima, grad nadlijetali helikopteri

Beskućnik je navodno došao potražiti pomoć od crkve, a pri ulasku u zgradu uočio je nečuvanu posudu s keksima. Kada ih je počeo uzimati naišao je čistač koji je pozvao policiju.

Nakon rasprave između policajaca i članova Crkve odlučeno je da će Crkva podnijeti tužbu. Beskućnik je zatim uhićen i odveden u pritvor.

Crkva se pravda: Radili smo u njegovom interesu

Kritičari poručuju kako je crkva postupila suprotno svojim vrijednostima. Međutim, iz crkve poručuju da je podizanje tužbe u interesu beskućnika.

'Mladić je bio pod utjecajem. Obzirom da je lutao po susjedstvu, policajac je predložio da je možda najbolje da ga tužimo za incident što će ga staviti u sustav gdje bi mogao pronaći pomoć', objasnio je zastupnik crkve.

Osoblje crkve pristalo je na takav plan. Smatraju da je mladiću potrebno više pomoći od besplatnog obroka koje oni svakodnevno dijele.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook