Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čileanske spasilačke ekipe pojačale su u srijedu potragu za preživjelima u potresom razrušenim gradovima i selima u nadi da ih još ima.


Četiri dana nakon razorna potresa u Čileu jačine 8,8 stupnjeva po Richteru, u kojemu je poginulo gotovo 800 ljudi, policajci i vojnici uspjeli su zaustaviti pljačke i nasilje u Concepcionu. Međutim, policijski sat je još na snazi u tom gradu koji je najteže pogođen u potresu središte kojega je zabilježeno 115 kilometara sjeverozapadno od grada.

Vezani članci Potres magnitude 6 pogodio Peru VIDEO Objavljene zastrašujuće snimke potresa u Peruu: Najmanje 40 ozlijeđenih, oštećeno na stotine kuća Potres u Indoneziji U potresu na Javi poginulo šest ljudi, jedna osoba teško ozlijeđena. Nekoliko sela evakuirano

Vojni kamioni i helikopteri u bazi u gradu Talci, također pogođenu potresom, dopremaju hranu i vodu za žrtve, a spasilačke ekipe pojačavaju potragu u ruševinama gradova od Concepciona do Constituciona. Dosad je potvrđena smrt 795 osoba, koji su život izgubili u potresu ili tsunamiju koji je pogodio Čile nakon potresa. (Hina)