Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog današnjeg pada cijene Bloomberg je dionicu Facebooka proglasio među velikim IPO-ima u proteklih desetak godina.


Cijena dionice Facebooka dodatno je pala za 9,5 posto na 28,86 dolara, pišu svjetski mediji, a zbog toga ju je Bloomberg proglasio najlošijom dionicom među velikim IPO-ima (inicijalnim javnim ponudama) u proteklih desetak godina.

Vezani članci Slika nije dostupna Zuckerberg: Facebook će prebroditi i ovu nevolju Slika nije dostupna Drama se nastavlja: Tužba Zuckerbergu i bankama

>> Pošto kila 'Fejsa', Mark?

Podsjetimo, već prvog dana trgovanja, suprotno očekivanju većine, cijena dionice na kraju dana bila je tek 23 centa viša od početne, 38,23 dolara, unatoč velikom broju od 567 milijuna protrgovanih dionica i tome što je tijekom dana cijena dosezala i 43 dolara.

Drugog dana trgovanja cijena je pala za 13 posto na 33 dolara čime je tvrtka izgubila čak 13 milijardi dolara burzovne vrijednosti. Novi problemi zatekli su šefa najpopularnije društvene mreže Marka Zuckerberga kada su dioničari Facebooka odlučili tužiti njega i banke koje su vodile IPO zbog navodnog skrivanja prognoza o smanjenju rasta prihoda tvrtke od javnosti.

Kako tvrde u tužbi, te informacije dobili su samo neki "veliki" igrači dok su one skrivane od malih dioničara.Današnjim padom Facebook je izgubio ukupno više od 20 milijardi svoje burzovne vrijednosti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.