Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuzlansko tužiteljstvo odlučilo

Cijelo selo u RS osumnjičeno za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi vojnici Vojske Republike Srpske iz sela Puškovac kod Lopara u Republici Srpskoj osumnjičeni su za ratni zločin. Tužiteljstvo Tuzlanskog kantona svih 80 stanovnika sela koji su u ratu nosili pušku tretira kao ratne zločince.

Tužitelji iz Tuzle već su poslali poziv za saslušanje desetorici Srba iz Puškovca, a Press saznaje da su svi osumnjičeni za navodne zločine protiv čovječnosti počinjene 1992. na području susjednog sela Koraj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optuženi za ratni zločin ne osjeća se krivim Slika nije dostupna Zapovjednik vojske Republike Srbije oslobođen optužbi za ratni zločin

Selo formirao krizni štab

U selu Puškovac formiran je tzv. 'krizni štab' koji je u stalnom zasjedanju, a žitelji optuženog sela razmišljaju i o kolektivnoj predaji Vladi RS. 'Zamisao je bila da se predamo ministru unutarnjih poslova. No, još nismo odlučili što ćemo učiniti, čekamo Milorada Dodika da nam kaže što nam je činiti', rekao je jedan od članova štaba. 'Nitko iz našeg sela nije učinio nikakvo zlo susjedima iz Koraja u proteklom ratu. Naši obrazi su čisti i ne bojimo se odlaska u Tuzlu iako nam nitko ne može jamčiti da ćemo nakon ispitivanja biti pušteni svojim kućama', dodao je Pressov sugovornik i ocijenio da je tuzlansko tužiteljsko željno krvi.

Odvjetnik osumnjičenih tvrdi da je od tužitelja dobio uvjerenje da će njegovi klijenti nakon ispitivanja biti pušteni kućama. Premijer Dodik, čiju reakciju stanovništvo Puškovca željno iščekuje, još se nije oglasio o ovm slučaju.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene