Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Churchillovom praunuku 3 godine zatvora radi trgovine drogom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Praunuk nekadašnjeg britanskog premijera Winstona Churchilla osuđen je u Australiji na 3 godine zatvora zbog sudjelovanja u multmilijunskoj trgovini narkoticima.

34-godišnji Nicholas Jake Barton priznao je krivnju u studenome. Uhićen je u lipnju 2006. godine u svom stanu u Sydneyju nakon tromjesečne tajne policijske operacije.

Pročitajte i ovo Maloljetnici preprodavali drogu iscrpna istraga Uhićeni maloljetni dileri: Uhvatili ih s kilogramom trave, drogu prodavali vršnjacima kraj škole Policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna Pala tri kriminalca VIDEO Policija zaplijenila drogu vrijednu 10 milijuna kuna: Otkrili su detalje

Policija je tijekom racije pronašla oko 250.000 tableta ecstasyja, 12 kilograma MDM-a, praha iz kojeg se dobiva droga i ostalu opremu za proizvodnju narkotika.

No, okružni sudac Colin Charteris utvrdio je da je Barton imao samo sporednu ulogu u lancu opskrbe ecstasyjem pronađenim u stanu kojeg je unajmio.

"Činjenica da je optuženi potomak heroja 20. stoljeća neće utjecati na kaznu koju moram odrediti", rekao je Charteris dosuđujući Churchillovu praunuku 3 godine zatvora.

Barton se doselio u Australiju sa 18 godina gdje je upisao studij morske biologije i honorarno radio u filmskoj industriji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene