Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez u UN-u Busha nazvao 'đavlom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venecuelanski predsjednik Hugo Chavez svoju je verbalnu bitku sa Sjedinjenim Državama u srijedu prenio i u Opću skupštinu UN-a nazvavši predsjednika SAD-a Georgea W. Busha "đavlom".

Đavo je došao jučer ovdje", rekao je Chavez referirajući se na
Bushovo obraćanje skupštini u utorak. "Došao je ovdje govoriti kao da je vlasnik svijeta".

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo"

"Ljevičarski venecuelanski čelnik, koji se prošlog tjedna pridružio Iranu u savezu protiv utjecaja SAD-a, Washington je optužio za "dominaciju, eksploataciju i pljačku naroda svijeta". "Obraćam se ljudima Sjedinjenih Država i svijeta da zaustavimo tu prijetnju koja poput mača visi nad našom glavom", rekao je.

Chavez je također rekao da UN po svom sadašnjem sustavu "ne
funkcionira" i da je "protudemokratski" i pozvao na reformu.
"Nemoralni veto" vlade SAD-a dopustio je da izraelska bombardiranja Libanona potraju više od mjesec dana", rekao je Chavez.

"Venezuela danas još jednom predlaže da reformiramo Ujedinjene narode", rekao je Chavez i dodao sugestiju da se središte UN-a premjesti van SAD-a.

No predsjednik Venezuele Hugo Chavez je u četvrtak, tijekom posjeta Harlemu u New Yorku, ponovno verbalno napao svog američkog kolegu Georgea W. Busha i nazvao ga "alkoholičarem i bolesnikom".

"Bush je alkoholičar i iskompleksirani bolesnik", rekao je Chavez prolaznicima dok se šetao Harlemom. U srijedu je pred Općom skupštinom UN-a američkog predsjednika već nazvao "đavlom i tiraninom".

"Bush hoda poput Johna Waynea", američkog glumca koji je često glumio kauboje u westernima, dodao je predsjednik Chavez.

"Ne razumije se u politiku. Na svoj položaj je došao zahvaljujući ocu", aludiravši na Busha oca, bivšeg američkog predsjednika.

Chavez je otišao u Harlem najaviti proširenje svog programa pomoći prodaje jeftinog goriva siromašnim obiteljima New Yorka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene