Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Chavez traži ispriku pape zbog 'holokausta' nad domorocima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Venezuele Hugo Chavez zatražio je u petak od pape Benedikta XVI. da se ispriča američkim Indijancima zbog svojih nedavnih izjava o evangelizaciji kontinenta.

- Kako može reći da su došli širiti Evanđelje bez prisile, kad su bili naoružani puškama, rekao je Chavez u radio televizijskom nastupu.

Pročitajte i ovo Predsjednik SAD-a Joe Biden Čeka se reakcija SAD-a Zbog smrti američkih vojnika raste pritisak na Bidena: "Jedini odgovor mora biti razorna vojna odmazda" Ilustracija Danas je Dan D Prijeti li SAD-u unutarnji sukob? Guverner se zainatio, stigla mu je ogromna podrška, čeka se Bidenov potez

- Krist je u Ameriku došao odavno, a ne s Kristoforom Kolumbom. S njim je došao Antikrist, rekao je venezuelski predsjednik.

Izjave Benedikta XVI. da katoličanstvo nije nametnuto domaćem stanovništvu tijekom evangelizacije Latinske Amerike izazvale su negodovanje na kontinentu.

- Naviještanje Isusa i njegova Evanđelja ni u jednom trenutku nije obuhvaćalo zatiranje pretkolumbijskih kultura i nametanje strane kulture, rekao je Papa u nedjelju u nagovoru kojim je otvorio V. skupštinu Biskupske konferencije Latinske Amerike (CELAM) u Aparecidi, u Brazilu, uoči povratka u Rim.

Po mišljenju Huga Chaveza, u Americi se "dogodilo nešto još gore od holokausta u Drugom svjetskom ratu i nitko to ne može zanijekati, pa ni njegova Svetost ne može ustvrditi da nije bilo holokausta Indijanaca na ovom prostoru".

Braneći se da ne napada Papu, Chavez je zaključio da se "istinom nikoga ne može uvrijediti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene