Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez zatražio je u petak od pape Benedikta XVI. da se ispriča američkim Indijancima zbog svojih nedavnih izjava o evangelizaciji kontinenta.


- Kako može reći da su došli širiti Evanđelje bez prisile, kad su bili naoružani puškama, rekao je Chavez u radio televizijskom nastupu.

Vezani članci Vojna vježba Zlokobno upozorenje američkog admirala: "Rat u Ukrajini samo je zagrijavanje, dolazi nam mnogo veći sukob" Slika nije dostupna Chavez u Rusiji zbog energetike, rudarstva i ulaganja

- Krist je u Ameriku došao odavno, a ne s Kristoforom Kolumbom. S njim je došao Antikrist, rekao je venezuelski predsjednik.

Izjave Benedikta XVI. da katoličanstvo nije nametnuto domaćem stanovništvu tijekom evangelizacije Latinske Amerike izazvale su negodovanje na kontinentu.

- Naviještanje Isusa i njegova Evanđelja ni u jednom trenutku nije obuhvaćalo zatiranje pretkolumbijskih kultura i nametanje strane kulture, rekao je Papa u nedjelju u nagovoru kojim je otvorio V. skupštinu Biskupske konferencije Latinske Amerike (CELAM) u Aparecidi, u Brazilu, uoči povratka u Rim.

Po mišljenju Huga Chaveza, u Americi se "dogodilo nešto još gore od holokausta u Drugom svjetskom ratu i nitko to ne može zanijekati, pa ni njegova Svetost ne može ustvrditi da nije bilo holokausta Indijanaca na ovom prostoru".

Braneći se da ne napada Papu, Chavez je zaključio da se "istinom nikoga ne može uvrijediti".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju