Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kolumbijskih optužbi

Chavez: Prekidamo odnose s bratskom Kolumbijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez je prekinuo odnose sa susjednom Kolumbijom nakon što je Bogota iznijela podatke koji pokazuju da se 1500 ljevičarskih kolumbijskih gerilaca skriva na teritoriju Venezuele.

'Nemamo drugog izbora nego da, zbog dostojanstva, potpuno prekinemo naše odnose s našom bratskom zemljom Kolumbijom', rekao je Chavez u izravnom obraćanju putem televizije. On je kolumbijske optužbe nazvao 'agresijom' koju je potaknuo SAD i rekao da zapovijeda 'najveću pripravnost' duž duge granice njegove zemlje s Kolumbijom.

Pročitajte i ovo Kolumbijska mornarica presrela podmornicu s kokainom - 4 Usred oceana VIDEO Objavljena snimka velike zapljene kokaina: Mornarica presrela podmornicu i uhvatila krijumčare Slika nije dostupna Venezuela prekinula odnose s Kolumbijom

Chavez je prekid odnosa objavio nakon što je Kolumbija Organizaciji američkih država predočila fotografije i zemljovide koji, kako je ustvrdila, pokazuju da se kolumbijski pobunjenici skrivaju u brojnim logorima u Venezueli. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene