Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj se povećao

Četrnaest žrtava urušavanja trgovačkog centra u Accri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj žrtava u urušavanju trgovačkog centra Melcoma u ganskoj prijestolnici Accri popeo se na 14, dok spasilačke ekipe nastavljaju svoje napore peti dan zaredom.

'Po zadnjim informacijama, poginulo je četrnaest osoba i potraga za žrtvama na mjestu nesreće se nastavlja', rekla je novinarima vojna glasnogovornica, zapovjednica Veronica Arhin. Jedna od šest žena koje su spasioci u subotu izvukli iz ruševina je mrtva, dodala je. No vlasti navode da je 75 osoba spašeno nakon nesreće koja se dogodila u srijedu ujutro. Sasvim nova šesterokatnica nije imala građevinsku dozvolu, a smjesa korištenog cementa nije odgovarala traženim propisima, rekao je jedan od voditelja istrage.

>> Gana: Urušio se shopping centar, najmanje troje mrtvih

Zamjenik ganskog ministra za informiranje Okudzeto Ablakawa rekao je da je Državni istražni ured (BNI) saslušao vlasnika zgrade Nanu Boadua i voditelja gradilišta Carla Henryja Clerka. 'Potvrđujem da su obojica zadržana u prostorijama BNI-ja radi saslušanja. Ono je bitno kako bi se doznala istina o ovoj nesreći', rekao je Ablakawa za AFP. Zgrada se urušila prije nego je otvorena za kupce.

Trgovački lanac Melcom sa sjedištem u Gani posjeduje velik broj trgovina za maloprodaju, objavljeno je na njegovoj mrežnoj stranici. Glasnogovornik redarstvenih snaga rekao je da izraelske spasilačke ekipe koje su u četvrtak stigle kako bi pomogle u potrazi za preživjelima i žrtvama, u subotu odlaze iz zemlje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Fotografija napadača Šestero mrtvih FOTO Ovo je napadač iz Sydneyja: Uletio u šoping-centar s nožem u rukama i onda je nastao kaos, policija mu presudila U trgovačkom centru u Sydneyju muškarac je napadao prolaznike nožem, ubila ga je policija - 11 Horor VELIKA GALERIJA Suze na licima, majke s djecom u nevjerici: Šokantan napad blokirao centar Sydneyja

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene