Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

NATO-ov helikopter srušio se u ponedjeljak na jugu Afganistana, gdje vode borbe međunarodna koalicija i talibanski pobunjenici, a 14 putnika je lakše ozlijeđeno, priopćila je policija i ISAF.


Letjelica se srušila u okrugu Atgaru u pokrajini Zabulu, istaknuo je pomoćnik načelnika pokrajinske policije Gulam Džajlani Farahi.

Vezani članci Vojarna - 1 Od derutnih zgrada koje vape za popravkom do "objekata za 21. stoljeće": Kakvo je stanje u hrvatskim vojarnama? Zoran Milanović Milanović: "Uvrštenju Daytona u završnu deklaraciju NATO-a protivile se Njemačka i Italija, više zapadnih diplomacija"

'Po prvim izvješćima, u nesreći nitko nije poginuo, a svi su putnici smješteni u obližnji medicinski centar ISAF-a', priopćio je ISAF. 'U letjelici se nalazilo 14 osoba i sve su lakše ozlijeđene', kazao je glasnogovornik ISAF-a.

Farahi navodi da je u nesreći, uzrok koje je tehnički problem, ozlijeđeno devet stranih i tri afganistanska vojnika te afganistanski policijski časnik. Talibanski glasnogovornik Jusuf Ahmadi već je priopćio da su pobunjenici srušili helikopter i ubili sve putnike.