Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik slovenske vlade Miro Cerar obećao je u ponedjeljak glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu postupno povećanje vojnih troškova, potvrdila su dvojica dužnosnika nakon sastanka u Ljubljani.


Stoltenberg u ponedjeljak boravi u službenom posjetu Sloveniji, gdje se odvojeno sastao s predsjednikom države Borutom Pahorom i vlade Mirom Cerarom.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja Maske, ilustracija Sud u Kopru: Kažnjavanje zbog nenošenja maske nema pravnog temelja

Stoltenberg je na konferenciji za novinare s Cerarom nakon razgovora kazao da je vrlo zadovoljan obećanjem slovenske vlade da će postupno povećati vojne troškove, koji sada čine samo jedan posto nacionalnog BDP-a, od čega 80 posto otpada na plaće zaposlenih, a ostatak na naoružanje i opremu.

'NATO jako cijeni doprinos Hrvatske Savezu'

Slovenija od ove i iduće godine neće nastaviti smanjivanje sredstava za obranu koje je bilo izazvano gopspodarskom krizom, pa će se u 2017. godine njihov udio u BDP-u početi postupno povećavati, prema NATO standardu koji traži izdvajanje 2 posto BDP-a za obranu, potvrdio je Cerar.

Stoltenberg je pohvalio prilog Slovcenije u mirovnim operacijama u Afganistanu i na Kosovu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook