Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pune ruke posla

Čak 250 cruisera ove sezone uplovit će u splitsku luku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počele su subotnje smjene turista, a kakve će brojke bilježiti splitska luka, grad i okolica ovoga ljeta? Statistika za svibanj upravo se zbraja. Nisu presretni turistički radnici, ne najavljuju ništa sjajno. A opet, ono što je naša kamera danas zabilježila u Splitu ne izgleda loše.

Naravno, jedni uvijek kukaju, drugi su optimisti i ne boje se bauka recesije. Zaista, kraj svibnja u Splitu ne izgleda nimalo recesijski. Istina, subota je, smjena gostiju pa je logično da ima više gužve i šušura, ali Luka, Riva i Peristil jednostavno dišu ljetno, stranaca ima. I Splićani na subotnjoj kavi na Rivi uživaju u atmosferi godišnjeg odmora. A opet, turistička zajednica Splita stidljivo izlazi sa informacijama, nisu presretni, poručuju da će statistiku za svibanj iznijeti za koji dan. Za sada, nekako je najviše Japanaca i Engleza.

Pročitajte i ovo Kruzer u Splitu Počela sezona U Splitu sve vrvi gostima: "Hoteli i privatni iznajmljivači vrlo su zadovoljni brojkama" Odette Sapač, direktorica TZ Rovinj ŠEFICA TZ-A OTKRIVA Istarski šampion turizma noćas će prijeći dva milijuna noćenja: ''Vratili smo se na vrijeme kada se tražio krevet više''

A dok nam se dio prodavača i konobara žali, neki turistički vodiči tvrde - dobro je. Ono što je sigurno je da će biti cruisera, čak 250 puta ploveći hoteli ove sezone uplovit će u splitsku luku. Još 125 cruisera već se predbilježilo i za sljedeću godinu.

Ali čak i iznajmljivači soba u blizini luke i centra žale nam se ne na preprodavače soba. Ima onih koji pokupe čitavu grupu turista, pa ih onda za proviziju od 20 posto nude drugim vlasnicima privatnog smještaja. A jedan vlasnik apartmana kaže uvijek je u điru gradom i ne strahuje da će ostati bez gosta. Jednostavniju sobu zna ponuditi i za sto kuna po osobi. Malo optimizma, osmjeha i dobra priča, nije li to ono što bi svi trebali ponuditi? To istina neće promijeniti činjenicu da su dva velika splitska hotela Split i Marjan još naveliko u obnovi i da od tih 700 soba neće ništa biti do sljedeće sezone. Na potezu su izgleda mali iznajmljivači.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene