Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Bush traži veća izdvajanja u borbi protiv AIDS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush objavio je danas da će početkom 2008. otputovati u Afriku kako bi se na licu mjesta upoznao s programom za borbu protiv HIV/AIDS-a kojeg sufinanciraju Sjedinjene Države te je pozvao Kongres da udvostruči sredstva za globalnu borbu protiv te bolesti.

Bush je dodao da će zajedno sa suprugom Laurom posjetiti podsaharsku Afriku i upoznati se s "rezultatima američke velikodušnosti".

Pročitajte i ovo Tanzanija; ilustracija - 1 Provjereno u Africi Volonteri su slijepoj baki jedina nada da doslovce ne umre od gladi: S malo novca i puno volje čuda su moguća Slika nije dostupna Kobna poruka 12 riječi uništilo je život ove žene

Nije otkrio raspored turneje koja će biti njegovo drugo putovanje po Africi otkad je preuzeo dužnost 2001. Godine 2003. posjetio je pet zemalja i susreo se s oboljelima od AIDS-a u Ugandi.

Inicijative oko borbe protiv AIDS-a i malarije Bush smatra svojim vanjskopolitičkim uspjehom, a posjet Africi u posljednjoj godini predsjedničkog mandata moglo bi pojačati taj dojam i popraviti sliku njegove političke ostavštine kojom će, sasvim očekivano, dominirati nepopularni rat u Iraku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene