Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik George W. Bush objavio je danas da će početkom 2008. otputovati u Afriku kako bi se na licu mjesta upoznao s programom za borbu protiv HIV/AIDS-a kojeg sufinanciraju Sjedinjene Države te je pozvao Kongres da udvostruči sredstva za globalnu borbu protiv te bolesti.


Bush je dodao da će zajedno sa suprugom Laurom posjetiti podsaharsku Afriku i upoznati se s "rezultatima američke velikodušnosti".

Vezani članci Transport čovjeka sa simptomima koronavirusa u Pretoriji, ilustracija Na jednom kontinentu smrtnost od COVID-a dramatično porasla: "Ovo postaje zabrinjavajuće za sve nas" Slika nije dostupna U Makedoniji je umro Britanac za kojeg se sumnja da je bio zaražen ebolom!

Nije otkrio raspored turneje koja će biti njegovo drugo putovanje po Africi otkad je preuzeo dužnost 2001. Godine 2003. posjetio je pet zemalja i susreo se s oboljelima od AIDS-a u Ugandi.

Inicijative oko borbe protiv AIDS-a i malarije Bush smatra svojim vanjskopolitičkim uspjehom, a posjet Africi u posljednjoj godini predsjedničkog mandata moglo bi pojačati taj dojam i popraviti sliku njegove političke ostavštine kojom će, sasvim očekivano, dominirati nepopularni rat u Iraku.