Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muslimanske organizacije u SAD-u kritizirale su predsjednika SAD-a Georgea W. Busha, zbog toga što je osobe koje su planirale raznijeti zrakoplove nad Atlantikom nazvao "islamskim fašistima".Takve riječi mogu rasplamsati antimuslimanske tenzije u SAD-u, smatraju američki muslimani.

Vezani članci Ksenobofija (Foto: Dnevnik.hr) Molitva na parkingu: Sisački imam odgovorio je li uobičajeno da muslimani mole na ulici Časna sestra Blanka Jeličić i muallima Šejla Mujić-Kevrić (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ruše zidove predrasuda i mržnje: Časna sestra Blanka i muallima Šejla zajedno pomažu Hrvatima, Bošnjacima i Srbima

Izvršni direktor Vijeća za američko-islamske odnose Nihad Awad ocijenio je na konferenciji za novinare da je kontraproduktivno povezivati Islam i muslimane s fašizmom, te pozvao predsjednika Busha da se obuzda u davanju takvih ocjena.

Predsjednik Bush je nakon objavljivanja vijesti o razotkrivanju
terorističke urote za obaranje zrakoplova ocijenio da je ona snažan podsjetnik na to da je američka nacija u ratu s islamskim fašistima koji žele uništiti slobodoljubivu Ameriku.

Iako, ruku na srce, američke je muslimane razljutio tek još jedan "bushizam" - američki je predsjednik zapravo samo još jednom pokazao da često nema pojma o čemu govori, pomiješavši ovog puta ideje islamskog fundamentalizma s ciljevima talijanskog fašizma.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju