Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Busha u Indoneziji dočekali prosvjednici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush stigao je u Indoneziju, najveću muslimansku zemlju na svijetu, no prosvjedi koji su ga dočekali pokazuju koliko je omražen u zemlji koja slovi za američkog saveznika u borbi protiv terorizma.

Prema procjenama organizatora prosvjeda, Busha je u javanskom gradu Bogoru dočekalo 30.000 demonstranata koji su američkog predsjednika optužili da su mu 'ruke umrljane krvlju'.

Pročitajte i ovo Prabowo Subianto (L) i Gibran Rakabuming Raka (D) "Najbolji Indonežani" Nakon neslužbenih rezultata Subianto proglasio pobjedu, rivali daleko iza njega Screenshot Mračna povijest Opasan predsjednički kandidat: Krvavu prošlost i bliskost s diktatorom pokušava sakriti plesom i simpatičnim videima na društvenim mrežama

'Osuđujemo posjet Busha jer smatramo da je i zbog tog posjeta potekla muslimanska krv', izjavio je pripadnik Stranke pravde i prosperiteta (PKS), tradicionalne muslimanske formacije.

Prosvjednici su se u grad slili iz raznih regija središnje i zapadne Jave u konvojima automobila i autobusa.

Središte Bogora je pusto, a promet automobilima zabranjen. Zatvorene su trgovine i škole su zatvorene, indonezijska je policija ceste zapriječila barikadama, ne voze ni vlakovi i autobusi, prosvjednicima je zabranjen pristup povjesnom botaničkom vrtu gdje bi Bush trebao večerati sa svojim indonezijskim kolegom Susilom Bambangom Yudhoyonom.

Indonezijska je policija poduzela velike mjere sigurnosti. Osiguranje je dodatno pojačano nakon dojave o mogućem samoubilačkom napadu. U provođenju mjera sigurnosti sudjeluje i vojska, a prema riječima američkog dužnosnika, 'Bogor je izabran za mjesto sastanka kako bi se prijetnje sigurnosti svele na minimum'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene