Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush napao Kongres zbog zakona o proračunu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush u utorak je oštro napao Kongres, koji kontroliraju demokrati, optužujući zastupnike da gube vrijeme na stalne istrage i neuspjela glasanja za povlačenje snaga iz Iraka, a još nisu donijeli ni jedan zakon o proračunu, iako je nova proračunska godina počela 1. listopada.

"Kongres na radi svoj posao. Predstavnički dom gubi dragocjeno vrijeme na stalni dotok istraga, a Senat rasipa vrijeme na beskonačni niz glasanja za povlačenje naših postrojbi iz Iraka", rekao je Bush nakon sastanka s čelnicima republikanaca u Kongresu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bush pozvao Kongres da odobri crpljenje nafte uz obale SAD-a Slika nije dostupna Bush za rast cijena energije i hrane optužio Kongres

Bush je kritizirao Kongres jer mu nije uputio na potpisivanje "niti jedan proračunski zakon", a već je prošlo mjesec dana od početka proračunske 2008. godine.

Također je dodao da demokrati ni jedan zakon nisu riješili a da u njega nisu uključili povećanje poreza.

Bush je poručio demokratima i da ne donose novi zakon o proširenju državnog zdravstvenog osiguranja na djecu iz siromašnih obitelji, jer će na njega ponovo staviti veto.

Demokrati su brzo odgovorili na Busheve kritike koje označavaju početak otvorene bitke oko proračuna za 2008., poglavito oko dijela koji se odnosi na financiranje američkih snaga u Iraku.

"Primanje savjeta od predsjednika Busha o fiskalnoj odgovornosti i radu za američki narod, isto je kao da dobijate poduku iz lova od Dicka Cheneya. Ni jedno ni drugo nije dobra ideja", izjavio je za NBC News Jim Manley, visoki dužnosnik ureda čelnika senatske većine Harrya Reida.

Čelnik demokrata u Predstavničkom domu Steny Hoyer objavio je priopćenje u kojem je nazvao Busha "najvećom preprekom" za proširenje zdravstvenog osiguranja na "10 milijuna djece iz američkih radničkih obitelji s niskim prihodima".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene