Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bugarska prostitucija među najraširenijima u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarska prostitucija je među najrazvijenijim i najraširenijim u Europi, prema izvješću Središta za istraživanje demokracije, specijaliziranog za analizu kriminaliteta i korupcije.

"Prema najskromnijim procjenama, izvoz bugarskih prostitutka donosi između 900 milijuna i 1,8 milijarda na godinu, ili 3,6 do 7,2 posto bugarskog BDP-a u 2006. Razmjeri pojave mogu se usporediti s onima na Tajvanu i u Južnoj Koreji", rekao je istraživač Tihomir Bezlov na konferenciji u Sofiji.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Ilustracija izgubila novac Prijavila krađu, a kada je policija pokucala na vrata imala je što za vidjeti: "Te noći sam se prepala"

Između 18.000 i 21.000 Bugarki prostituira se u Europi, prema tom istraživanju, dok ih 6.000 do 7.000 radi u Njemačkoj, Belgiji, Grčkoj i Nizozemskoj.

Od 7.000 do 8.000 bugarskih prostitutka radi u Francuskoj, Italiji i Španjolskoj.

Fenomen je raširen čak i među bugarskim studenticama i medicinskim sestrama u Europi koje se "kraće zadržavaju na tržištu seksualnih usluga", ističe se u istraživanju.

Bugarski grad Sliven, na jugoistoku zemlje, sa 100.000 stanovnika, iz kojega prostitutke odlaze u Bruxelles 'trbuhom za kruhom', drži neslavni rekord u državi: svaka se petnaesta djevojka u dobi od 15 do 30 godina u tome gradu bavi prostitucijom. 

"To je socijalna katastrofa", zaključio je Bezlov.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene