Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se potvrda iz tri parlamenta

Bugarska, Grčka i Turska protiv ilegalnog useljavanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarska, Grčka i Turska potpisale su u ponedjeljak u Sofiji ugovor o osnutku centra za razmjenu informacija u stvarnom vremenu radi suzbijanja ilegalne imigracije i krijumčarenja ljudi.

Taj centar za policijsku i carinsku suradnju djelovat će na bugarsko-turskom graničnom prijelazu Kapitan-Andrejevo u čijoj se blizini sastaju granice triju zemalja, rekla je bugarska ministrica Rumjana Bačvarova.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Rješenje je BiH Milanović o slovenskoj kontroli granica: "Jedini način da se to spriječi je integracija BiH u EU" Poplava u Bugarskoj - 1 Proglašeno izvanredno stanje Potop u Bugarskoj i Turskoj: Broje mrtve i nestale, gradovi i otoci u vodi

"Tijela policije i carine razmjenjivat će informacije u stvarnom vremenu kako bi primjereno reagirala na ilegalnu imigraciju i na krijumčarenje", dodao je turski ministar unutarnjih poslova Sebahattin Oestuerk.

Ugovor još moraju potvrditi parlamenti triju zemalja. Turska je primila dva milijuna izbjeglica, među kojima 1,7 milijuna iz Sirije, rekao je Oestuerk, požalivši što je "EU sudjelovao s tek 300 milijuna dolara" u troškovima njihova zbrinjavanja.

Bugarska, članica EU-a od 2007., podigla je zid dug 30 km i razmjestila redarstvene snage ne bi li smanjila broj ilegalnih imigranata koji iz Turske dolaze kopnenim putem.

Sve veći broj izbjeglica ulazi u tu i u neke druge zemlje EU-a kako bi nastavili put prema zapadnoj Europi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene