Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zastupnici u njemačkom parlamentu u četvrtak su golemom većinom odobrili dodjelu Španjolskoj europske pomoći od najviše 100 milijardi eura, nužne za stabilizaciju španjolskog bankarskog sustava, objavio je predsjednik Bundestaga Norbert Lammert.


Na sjednici je bilo 583 zastupnika, od kojih su 473 glasovala "za", 97 "protiv", a 13 ih je bilo suzdržanih. Odobrenje parlamenta bilo je nužno da bi Njemačka mogla u petak na sastanku ministara financija eurozone dati suglasnost za dodjelu pomoći Madridu. Lammert je posebno istaknuo da se današnjoj izvanrednoj sjednici, održanoj u vrijeme ljetne parlamentarne stanke zbog godišnjih odmora, odazvalo čak 94 posto svih zastupnika.

Vezani članci Sjekira, ilustracija Žele mu pomoći: Radnička fronta pozvala da im se javi muškarac koji je sjekirom razbio šefov auto Koronavirus u Španjolskoj, ilustracija Epidemiolozi zabrinuti: U ovoj europskoj zemlji eksplodirao broj zaraza koronom kod mladih, zbog pogoršanja stanja planira se postroženje restrikcija

>> Španjolska: Policija gumenim mecima na prosvjednike

To je u protekle dvije godine bilo već deseto izjašnjavanje Bundestaga, od čijih se zastupnika traži mišljenje na gotovo redovnoj bazi svaki put kad se dužnička kriza u Europi pogorša.

Uz iznimku nekolicine zastupnika s obje strane koji se protive toj neuobičajenoj pomoći, namijenjenoj isključivo bankama, a ne cijeloj državi, kao što je to bio slučaj s Grčkom, Irskom i Portugalom, za dodjelu pomoći glasovali su i vlast i oporba, a prijedlog je u cijelosti odbila samo ultraljevičarska stranka Die Linke. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.