Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dijelili slike u grupama

Sramotna afera u britanskom vatrogastvu: Fotografirali i komentirali donje rublje žena stradalih u nesrećama

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Vatrogaskinja u Velikoj Britaniji otkrila je kako su njezini kolege na intervencijama fotografirali mrtva tijela i žene u donjem rublju te se kasnije tome izrugivali u grupi na WhatsAppu.

Britanski vatrogasci našli su se pod lavinom kritika nakon što je otkriveno da su fotografirali tijela žena u automobilskim nesrećama i komentirali njihovo donje rublje.

Aferu je otkrila njihova kolegica vatrogaskinja, koja je bila zgrožena fotografijama koje su se dijelile u internoj grupi na WhatsAppu.

"Postoje eksplicitne slike, fotografije nesreća, ponekad čak možete vidjeti mrtvo tijelo u nesreći", opisala je vatrogaskinja ponižavajuće slike i komentare koje su vatrogasci dijelili i dodala kako su "komentirali kakvo donje rublje žene nose u prometnoj nesreći", prenosi Sky News.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strava u Austriji Monstrum zatvarao svoje šestero djece u podrum, najmlađe je beba. Djed mu je bio ozloglašeni nacist i ratni zločinac

"Izvlačenje mrtve osobe trebalo bi vas razdirati, a ne natjerati vas da ga fotografirate samo da biste se kasnije šalili s tim jer je to nečija voljena osoba, nečija obitelj", rekla je zgrožena postupcima kolega.

O incidentu u vatrogasnoj službi obaviještena je i policija, a glavni vatrogasni časnik Vatrogasne i spasilačke službe Dorseta i Wiltshirea Ben Ansell rekao je kako je pokrenuta interna istraga.

Pročitajte i ovo Ilustracija VELIKA TRAGEDIJA Četverogodišnju djevojčicu napao pas u dvorištu kuće: Preminula na licu mjesta

"Iznimno smo šokirani i užasnuti što čujemo za ove optužbe. Zamolili bismo sve pogođene pojedince da nam pruže daljnje informacije kako bi nam omogućili da istražimo ove optužbe i kako bi nam omogućili da im ponudimo našu podršku", rekao je Ansell.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene