Carla Bruni-Sarkozy, nova supruga francuskog predsjednika koji boravi u državnom posjetu Londonu, u četvrtak je osvojila simpatije britanskih glasila koji su je usporedili s princezom Dianom i bivšom američkom prvom damom Jackie Kennedy.


"Carlamanija" gurnula je u drugi plan sam posjet Nicolasa Sarkozyja, njegov govor pred zastupnicima obaju domova parlamenta i najavljeno slanje francuskog pojačanja u Afganistan.

Vezani članci Slika nije dostupna Woody Allen vidi Sarkozyja kao novog Bogarta! Slika nije dostupna Rat knjiga o Carli Bruni prijeti Sarkozyjevoj karijeri?

Fotografija bivše talijanske manekenke u otmjenom sivom kostimu Christiana Diora s kapicom u istoj boji koju su na naslovnici objavili gotovo svi dnevni listovi odudara od fotografije golišave Carle iz 1993. koju su dan prije objavili tabloidi i koju će idućeg mjeseca na dražbi prodati kuća Christie's.

"Predsjednik Sarkozy može opet doći bude li ga pratila supruga Carla", ističe Daily Mirror u uvodniku.

Opisujući predsjednikovu suprugu kao "otmjenu i s ukusom odjevenu prvu damu", Daily Mail piše da je ona u srijedu bila "jedina tema razgovora".

Konzervativni Daily Telegraph piše na prvoj stranici: "Sarkozy nam se želi svidjeti, ali nama se sviđa Carla".