Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj ne odustaje

Zbog korone već godinama leži u bolnici: Poznati DJ je u induciranoj komi

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Britanski najdulje hospitalizirani pacijent zbog COVID-a i treću godinu zaredom leži u induciranoj komi. Ne može pričati ni hodati, no njegova obitelj ne gubi nadu.

Steve Laviniere nedavno je napunio 60 godina te je najdulje hospitaliziran britanski pacijent koji je obolio od koronavirusa. Steve već tri godine leži u induciranoj komi nakon što mu je zbog posljedica korone dijagnosticirano rijetko zdravstveno stanje, akutni hemoragični leukoencefalitis (AHLE). 

Zbog komplikacija uzrokovanih tim stanjem zatajili su mu organi te je dobio upalu mozga. Do danas još nije progovorio niti prohodao, a hrani se isključivo kroz cjevčicu.

Pročitajte i ovo Požar pansiona u Rumunjskoj - 3 Pansion u Rumunjskoj FOTO Strašna tragedija: U požaru poginulo dijete, izvučena i šesta pougljena žrtva, traže se nestali

Njegov brat blizanac, Bobby, koji je također prije tri godine obolio od COVID-a, u bolnici je proveo tjedan dana te se nakon toga dva mjeseca oporavljao od bolesti.

Bobby i brat Steve poznati su londonski DJ-evi house glazbe, a zarazili su se virusom u ožujku 2020. godine dok su svirali gažu u Madridu tijekom svjetske turneje.

Bobby smatra čudom i samu činjenicu što mu je brat još uvijek živ zato što ljudi koji boluju od ove bolesti "najčešće ne prežive niti tjedan dana", piše Dailymail. Ipak, Bobby je i nakon tri godine zadržao pozitivan stav i vjeruje u bratov oporavak.

"Živimo svoje trenutno normalno, no oduvijek smo jako pozitivna obitelj. Uvijek smo smatrali da se sve može popraviti. Ovo ne mogu popraviti, ali nećemo odustati.

Steviejevo stanje se poboljšava. Svi organi su mu zdravi, osim mozga. Moglo nam je biti znatno gore. Ne može pričati niti se micati, ali znamo da je još s nama", ispričao je Bobby. 

"Želio bih vjerovati da bi on učinio isto za mene i za druge. Znam da ćemo ostaviti svoje nasljeđe u glazbi, ali želim učiniti još više", dodao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uz smijeh i kekse Božić dočekali u pokvarenom busu, pomoć stigla bez ključne stvari: "Ipak su nam se smilovali..."

Dobrotvorna udruga

Bobby je u međuvremenu osnovao Zakladu Bobby i Steve, s namjerom da pruži podršku ljudima s neurološkim bolestima.  

Zaklada bi trebala pomagati financijski, ali i biti sustav podrške i informacija za oboljele i njihove obitelji.

29. prosinca u Londonu održat će se "Dance for Stevie", božićno dobrovoljno prikupljanje sredstava. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene