Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki broj umrlih

Eksplozija korone, brojke kao u vrijeme žestoke pandemije: "Treba se zaštititi i ublažiti posljedice"

Testiranje na covid-19
Testiranje na covid-19 Foto: Goran Mehkek/Cropix
U posljednjih tjedan dana broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj dosegnuo je zabrinjavajuće visoku razinu od 5000 ljudi. Uz tako velik broj zaraženih, u periodu od 12. do 18. prosinca 68 osoba umrlo je od koronavirusa ili s njim.

Posljednjih tjedan dana 5000 osoba prijavilo je zarazu koronavirusom. No riječ je o osobama koje su same prijavile oboljenje, što znači da je brojka zaraženih i veća.

"COVID se širi non-stop, nije to ništa novo. I svake se zime respiratorne bolesti šire na isti način. Zato, ponovit ću, cijepljenje je najbolje rješenje", rekao je epidemiolog Bernard Kaić za N1

Pročitajte i ovo Ilustracija Ima ozlijeđenih Snažna oluja hara Njemačkom: Stabla padala po cesti i tračnicama, 2000 ljudi ostalo zarobljeno na kolodvoru

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabranili im rad Bogataši preko kriptovaluta i financijskih mula izvlačili novac iz Rusije, a sve je išlo preko - Hrvatske

Iako je procijepljenost ublažila simptome i usporila širenje zaraze, najpogođenija skupina i dalje su starije i bolesne osobe. U periodu od 12. do 18. prosinca 68 osoba je umrlo od koronavirusa ili s koronavirusom. To je najveći broj umrlih još od veljače ove godine, otkako su se počele voditi tjedne evidencije.

Prema Kaićevu mišljenju, velike brojke oboljelih ne predstavljaju alarmantnu situaciju te se ne preporučuje ponovno uvođenje posebnih mjera.

"Nije to nešto što zahtijeva drastične mjere. COVID je sad dio nas, kao i gripa. Zato se treba ponašati kao i u slučaju gripe. Naravno, bilo bi mi draže da zaraze nema, ali činjenica jest da je se nećemo moći riješiti, ovdje je. Zato se treba zaštititi i ublažiti njezine posljedice, ako već dođe do zaraze", zaključio je Kaić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene