Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanske manjine protiv suzdržanog Božića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici hindusa, sikha i muslimana pridružili su se Povjerenstvu za jednakost i ljudska prava u pozivu Britancima da uživaju u proslavi Božića ne brinući se da bi time mogli uvrijediti nekršćane.

'Vrijeme je da se prestane sa suzdržanošću glede proslave Božića. U redu je proslaviti, i u redu je da Krist bude glavna zvijezda', rekao je predsjednik Povjerenstva Trevor Phillips.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu" Gužva na St. Pancrasu posljedica Brexita Gradonačelnik upozorio: "Nove kontrole Europske unije izazvat će kaos!"

'Prestanimo se glupo ponašati glede kršćanskog Božića', rekao je Phillips, aludirajući na trend da se Kristovo rođenje slavi suzdržano zbog straha od vrijeđanja manjina u multikulturalnoj Britaniji.

Podršku stajalištima Povjerenstva za jednakost i ljudska prava dali su i čelnici manjinskih religija.

'Hindusi također slave Božić. To je blagdan za sve koji žive u
Britaniji', rekao je glavni tajnik Britanskog hinduskog vijeća Anil Bhanot.

Glasnogovornik zajednice sikha Indarjit Singh kazao je da ga svake godine pitaju protivi li se proslavi Božića. 

'To je apsurdno pitanje. Kao i uvijek, moja obitelj i ja poslat ćemo božićne čestitke svim svojim prijateljima kršćanima i drugima', rekao je Singh.

Suglasni su i čelnici muslimanske zajednice u Britaniji. 

Glasnogovornik Britanskog muslimanskog vijeća Šeik Ibrahim Mogra rekao je: 'Sugestije da bi proslava Božića mogla vrijeđati muslimane je apsurdna'.

Više od 70 posto Britanaca, oko 41 milijun, izjasnili su se na popisu 2001. kao kršćani. Muslimani su najveća religijska skupina nakon kršćana: u Britaniji živi oko 1,6 milijuna muslimana, oko pola milijuna hindusa i nešto više od 300 tisuća sikha.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene