Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadači muslimani

Britanska policija uhitila još dvije osobe za ubojstvo vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska policija je u četvrtak rekla da je uhitila muškarca i ženu zbog sumnje da su povezani s ubojstvom vojnika na ulicama istočnog Londona u srijedu.

Detektivi su rekli da su uhitili muškarca i ženu, u dobi od 29 godina, u vezi s brutalnim ubojstvom vojnika Leeja Rigbyja hladnim oružjem u srijedu u Woolwichu.

Policija je na mjestu zločina ranila i uhitila dva muškarca podrijetlom iz Nigerija u dobi od 22 i 28 godina, koji se sada liječe u dvije londonske bolnice. Njihovo stanje nije opasno po život.

>> Brutalno ubojstvo vojnika nasred ulice u Londonu!

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Henry Zeffman Promjene u Britaniji VIDEO Reporter ostao u šoku kad je shvatio tko će biti novi ministar: "Mislim da nisam poblesavio. Još uvijek to probavljam"

Izvor iz policije je rekao da se ne vjeruje da su dvoje privedenih u četvrtak zbog sumnje da su sudjelovali u uroti za ubojstvo vojnika rođaci osumnjičenika za ubojstvo.

"Ovo je velika, složena i brza istraga koja se nastavlja razvijati", rekla je u izjavi londonska policija. "Detektivi slijede mnogo pravaca istrage i istraga dobro napreduje".

Izvor blizak istrazi agenciji Reuters je rekao da su oba napadača već bila poznata britanskoj sigurnosnoj službi MI5.

>> Josipović i Elizabeta II. potvrdili odlične odnose dviju država

Policija je rekla da je pretražila šest kuća, pet na širem londonskom području te jednu u Lincolnu u središnjoj Engleskoj.

Britanski premijer je sa čelnicima obavještajnih službi održao sastanak o odgovoru na, kako je rekao, "terorističkom" napadu.

>> Ulazak Hrvatske u EU povijesni je trenutak i veliko postignuće!

"Nikada nećemo popustiti pred terorizmom u bilo kojem njegovom obliku", rekao je Cameron pred svojim uredom u Downing Streetu.

"Ovo nije bio samo napad na Britaniju i britanski način života, to je bila i izdaja islama i muslimanskih zajednica koje tako mnogo daju našoj zemlji", rekao je.

Predsjednik SAD-a Barack Obama u četvrtak je "najoštrije" osudio napad u Londonu na britanskog vojnika.

"Sjedinjene Države odlučno stoje uz Ujedinjeno Kraljevstvo, našeg saveznika i prijatelja, protiv nasilnog ekstremizma i terorizma", rekao je Obama u izjavi. (Hina/Reuters)

>> Tri velike afere istovremeno tresu Bijelu kuću, Obamu usporedili s Nixonom!

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene