Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanka s dvije maternice rodila trojke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanka koja ima dvije maternice rodila je trojke, što je prvi takav slučaj na svijetu. Prema medicinskim izvorima, za samo 70 žena na svijetu poznato je da su začele u dvije maternice, a ovo je prvi poznati slučaj rođenja trojki.

Hannah Kersey (23), rođena s deformacijom maternice koja se naziva uterus didelphys, rodila je blizanke Ruby i Tilly koje su se razvile u jednoj maternici i treću djevojčicu koju je istodobno začela u drugoj maternici.

Pročitajte i ovo Crni i bijeli konj uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno U Teksasu su rođene šestorke u samo 9 minuta! Dvije djevojčice i četiri dječaka U samo 9 minuta rodila šestorke! Šanse da se to dogodi su 1:4,7 milijardi

Tri djevojčice rođene su carskim rezom 17. rujna u bolnici Southmead u Bristolu sa sedam mjeseci. Najmanja je težila 900 grama, druga 1,1 kilograma, a treća 1,3 kilograma.

Liječnici su ih zadržali na promatranju devet tjedana, a iz bolnice su otpuštene u srijedu.

"Presretni smo što su zdrave i sretne", kazala je Hannah, majka još jednog dječačića od 22 mjeseca.

Prema medicinskim izvorima, za samo 70 žena na svijetu poznato je da su začele u dvije maternice, a ovo je prvi poznati slučaj rođenja trojki.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene