Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanka koja ima dvije maternice rodila je trojke, što je prvi takav slučaj na svijetu. Prema medicinskim izvorima, za samo 70 žena na svijetu poznato je da su začele u dvije maternice, a ovo je prvi poznati slučaj rođenja trojki.


Hannah Kersey (23), rođena s deformacijom maternice koja se naziva uterus didelphys, rodila je blizanke Ruby i Tilly koje su se razvile u jednoj maternici i treću djevojčicu koju je istodobno začela u drugoj maternici.

Vezani članci Novogodišnje bebe (Foto: Dnevnik.hr) Četvero najbržih: Mirko, Petar, Katarina i Iva prve su bebe rođene u 2019. godini Rhiannon Oldham niej imala pojma da nosi bebu(FOTO: Facebook/Rhiannon Oldham) Pojma on nije imao da postaje otac: Nazvao je hitnu i kazao da mu iz djevojke pokušava izaći neki grumen

Tri djevojčice rođene su carskim rezom 17. rujna u bolnici Southmead u Bristolu sa sedam mjeseci. Najmanja je težila 900 grama, druga 1,1 kilograma, a treća 1,3 kilograma.

Liječnici su ih zadržali na promatranju devet tjedana, a iz bolnice su otpuštene u srijedu.

"Presretni smo što su zdrave i sretne", kazala je Hannah, majka još jednog dječačića od 22 mjeseca.

Prema medicinskim izvorima, za samo 70 žena na svijetu poznato je da su začele u dvije maternice, a ovo je prvi poznati slučaj rođenja trojki.