Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Masovni ubojica, između ostalog, ima pristup računalu, vlastiti televizor, ali i Playstation.


Masovni ubojica Anders Behring Breivik, čovjek koji krajem srpnja 2011. godine pobio 77 ljudi i ranio njih više od tri stotine, izašao je u utorak u sudnicu kako bi objasnio na čemu temelji tužbu protiv države koja mu, kaže, krši ljudska prava.

Vezani članci Marija Aljohina Putinova kritičarka s crne liste uspjela je kao u filmu pobjeći iz Rusije: ''Još posve ne razumijem što sam učinila'' Mačka, ilustracija Kamera ga uhvatila na djelu: Serijski ubojica mačaka osuđen na pet godina zatvora, a policija u mobitelu pronašla još jedan dokaz

Breivik je u zatvorsku gimnastičku dvoranu ušetao uz uzdignutu desnu ruku, odnosno uz nacistički pozdrav, pa potom iznio tvrdnju da je žrtva okrutnog i nehumanog tretmana u zatvoru u Skienu.

Njegov odvjetnik Oeystein Storrvik je pojasnio da se ubojica žali što je izoliran od ostalih zatvorenika i što mu je onemogućen kontakt s vanjskim svijetom, a država je već najavila da će na takvo što odgovoriti tvrdnjom da nema dokaza da su uvjeti u kojima boravi napravili štetu njegovom fizičkom ili psihičkom zdravlju.

Poslao 220 pisama: Breivik ne odustaje od svog nauma

Breivik se, pojasnimo, slobodno kreće između tri ćelije, a jednu ima zato da u njoj boravi, drugu da u njoj uči i treću da u njoj vježba.

Također ima pristup računalu (ne smije na internet), vlastiti televizor, a uz to mu je omogućena i zabava na Playstationu. Može i samostalno kuhati ako to želi, odlaziti u šetnje, pa čak i prati vlastitu robu.

Ipak, Breivik sve to smatra nedostatnim te ga smeta što smije komunicirati isključivo sa zatvorskim osobljem, odnosno odvjetnicima (smio je razgovarati i sa majkom dok je bila živa, op.a.)

Podsjetimo, ubojica je osuđen na 21 godinu, maksimalnu zatvorku kaznu u Norveškoj, međutim država ga iza rešetaka ima pravo zadržati i duže bude li ga smatrala prijetnjom.

Vrijedi dodati i to da ne postoji ograničenje pod kojim ga u zatvoru smiju čuvati pod maksimalnim sigurnosnim nadzorom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju