Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bjeguncima suditi pred međunarodnim sudom

Brammertz uvjeren da će Mladić i Hadžić biti uhićeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz izjavio je kako je uvjeren da će Ratko Mladić i Goran Hadžić, dvojica preostalih optuženika za ratne zločine koji su još na slobodi, na kraju ipak biti uhićeni.

'Nedavno sam se u Beogradu sastao s članovima srbijanskog akcijskog tima koji je zadužen tragati za bjeguncima... Uvjeren sam da će Mladić i Hadžić na kraju biti uhićeni', kazao je Brammertz u intervjuu kojega je u subotu objavio sarajevski 'Dnevni avaz'. Brammertz je odbio govoriti o razlozima na kojima temelji to uvjerenje no istaknuo je kako je cilj ICTY-a da preostali bjegunci budu uhićeni dok Sud radi u svom sadašnjem obliku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Represija režima Bjeloruski KGB u masovnoj raciji: Na ispitivanju više od 150 ljudi, mnogi su uhićeni, a nadziru im i mobitele Uhićenja u Osijeku krijumčarenje ljudi Otkrivaju se detalji velike akcije USKOK-a: Uhićena organizirana kriminalna skupina, migranti plaćaju po nekoliko stotina eura za prijevoz

'Ako se to ne dogodi, uspostavit ćemo mehanizam koji će se baviti određenim važnim poslovima koji će ostati i nakon zatvaranja Suda, što će, ukoliko bude potrebno, uključiti i suđenja', izjavio je glavni haaški tužitelj. Ključna poruka koju ICTY želi prenijeti po njegovim je rječima ta da će se bjeguncima, kad god budu uhićeni, suditi pred međunarodnim sudom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene