Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz izjavio je kako je uvjeren da će Ratko Mladić i Goran Hadžić, dvojica preostalih optuženika za ratne zločine koji su još na slobodi, na kraju ipak biti uhićeni.


'Nedavno sam se u Beogradu sastao s članovima srbijanskog akcijskog tima koji je zadužen tragati za bjeguncima... Uvjeren sam da će Mladić i Hadžić na kraju biti uhićeni', kazao je Brammertz u intervjuu kojega je u subotu objavio sarajevski 'Dnevni avaz'. Brammertz je odbio govoriti o razlozima na kojima temelji to uvjerenje no istaknuo je kako je cilj ICTY-a da preostali bjegunci budu uhićeni dok Sud radi u svom sadašnjem obliku.

Vezani članci USKOK, ilustracija Policija i USKOK upali na zagrebački Trgovački sud, uhićen sudac Kovačić: Stečajne dužnike oštetili za 30 milijuna kuna Neredi u Kongresu Poslijedice juriša na Kongres: Zasad 13 optužnica zbog nereda i napada, među njima i šaman QAnon

'Ako se to ne dogodi, uspostavit ćemo mehanizam koji će se baviti određenim važnim poslovima koji će ostati i nakon zatvaranja Suda, što će, ukoliko bude potrebno, uključiti i suđenja', izjavio je glavni haaški tužitelj. Ključna poruka koju ICTY želi prenijeti po njegovim je rječima ta da će se bjeguncima, kad god budu uhićeni, suditi pred međunarodnim sudom.