Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozdravio uhićenje

Brammertz pohvalio Srbiju: 'Danas je važan dan za pravdu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni haški tužitelj Serge Brammertz pozdravio je uhićenje bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića i pohvalio Srbiju za njezine napore u uhićenju jednog od posljednjih haaških bjegunaca.

'Pozdravljam današnje uhićenje Ratka Mladića u Srbiji. Čekamo njegovo prebacivanje u Haag gdje će mu se suditi pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju. Svjesni smo posla koji su u uhićenju Ratka Mladića obavile srbijanske vlasti a posebno Vijeće za nacionalnu sigurnost i akcijski tim Srbije. Zahvaljujemo im na ispunjavanju obveza prema tribunalu i pravdi. Svjesni smo i napora međunarodne zajednice u mjerama koje su osigurale uhićenje Ratka Mladića', navodi se u Brammertzovoj izjavi koju je objavio njegov ured u Den Haagu.

>> Evo za kakve sve strahote Haag tereti Mladića!

>> VIDEO: Tko je zapravo Ratko Mladić?

Brammertz trenutno boravi s tužiteljima iz regije na Brijunima na 5. regionalnoj konferenciji posvećenoj pitanjima suradnje na progonu ratnih zločina koja je zatvorena za javnost.

'S vijestima o uhićenju naše su misli prije svega sa žrtvama zločina počinjenih tijekom sukoba u bivšoj Jugoslaviji', kazao je Brammertz poručivši da ured tužiteljstva vjeruje da Mladićevo uhićenje može imati pozitivni učinak na pomirenje u regiji.

'Danas je i važan dan za međunarodnu pravdu. Mladićevo uhićenje jasno pokazuje čvrstoću predanosti međunarodnoj pravdi i današnji događaji pokazuju da ljudi odgovorni za teške povrede međunarodnog humanitarnog prava ne mogu računati na to da će izbjeći kaznu', poručuje Brammertz.

Mladić, kojeg je Haaški sud još 1995. godine optužio za genocid i ratne zločine u BiH u bijegu je bio 16 godina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene