Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potraga za Ratkom Mladićem navodno je ipak dovela do informacija o mogućim pomagačima koji mu financiraju skrivanje. Kako piše Blic, braća Vujić, vlasnici tvornice koju su specijalci jučer pretražili, već godinama poslovno surađuju s Mladićevim sinom Darkom.


Policija sumnja da znatna količina novca između njihove i tvrtke 'Inpakt', koja je u vlasništvu Mladićevog sina, odlazi za financiranje bjegunca.

Vezani članci Ilustracija Drama u Srbiji: Mistična crna pantera je ponovno viđena? "Na teren smo uputili lovočuvare" Prepoznajete li muškarca? Policija skoro pet mjeseci traga za ovim muškarcem, prepoznajete li ga?

Navodno su braća Vujić istovremeno Mladiću pronalazili nove sponzore koji su financijski pomagali njegovu obitelj.

>> Mladića opet nisu našli

Iz tvrke 'Vujić' zaplijenjena je sva poslovna dokumentacija o suradnji s 'Inpaktom', ali i s još nekim tvrtkama za koje se sumnja da su dio mreže Mladićevih pomagača. 

Vidoje Vujić tvrdi kako je njihova suradnja s tvrtkom Darka Mladića legalna, a potvrdio je da je policija u njegovoj kući i tvornici tražila Ratka Mladića ili dokaze da je nekada boravio u Valjevu.

Nakon pretresa Vidoje je izjavio kako 'Ratka Mladića nikada u životu nije sreo', te kako je prošle godine samo upoznao njegova sina.

'Pretražili su moju kuću. Zaplijenili su 13 fotografija na kojima sam u lovu ili druženju s Momčilom Krajišnikom, Lukom Karadžićem i generalima Ojdanićem, Pavkovićem i Krstićem. Uzeli su mi mobilni telefon i karticu', dodaje Vidoje.

Potraga se nastavlja, a sljedećih nekoliko dana policija i specijalci pretražiti će prostore nekoliko beogradskih tvrtki za koje se sumnja da surađuju s Mladićem.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju