Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lov na bjegunčeve pomagače

Mladićevo skrivanje financiraju brojne ugledne tvrtke?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za Ratkom Mladićem navodno je ipak dovela do informacija o mogućim pomagačima koji mu financiraju skrivanje. Kako piše Blic, braća Vujić, vlasnici tvornice koju su specijalci jučer pretražili, već godinama poslovno surađuju s Mladićevim sinom Darkom.

Policija sumnja da znatna količina novca između njihove i tvrtke 'Inpakt', koja je u vlasništvu Mladićevog sina, odlazi za financiranje bjegunca.

Pročitajte i ovo Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Navodno su braća Vujić istovremeno Mladiću pronalazili nove sponzore koji su financijski pomagali njegovu obitelj.

>> Mladića opet nisu našli

Iz tvrke 'Vujić' zaplijenjena je sva poslovna dokumentacija o suradnji s 'Inpaktom', ali i s još nekim tvrtkama za koje se sumnja da su dio mreže Mladićevih pomagača. 

Vidoje Vujić tvrdi kako je njihova suradnja s tvrtkom Darka Mladića legalna, a potvrdio je da je policija u njegovoj kući i tvornici tražila Ratka Mladića ili dokaze da je nekada boravio u Valjevu.

Nakon pretresa Vidoje je izjavio kako 'Ratka Mladića nikada u životu nije sreo', te kako je prošle godine samo upoznao njegova sina.

'Pretražili su moju kuću. Zaplijenili su 13 fotografija na kojima sam u lovu ili druženju s Momčilom Krajišnikom, Lukom Karadžićem i generalima Ojdanićem, Pavkovićem i Krstićem. Uzeli su mi mobilni telefon i karticu', dodaje Vidoje.

Potraga se nastavlja, a sljedećih nekoliko dana policija i specijalci pretražiti će prostore nekoliko beogradskih tvrtki za koje se sumnja da surađuju s Mladićem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene