Bombe u New Jerseyu (Screenshot Reuters) - 3
Bombe u New Jerseyu (Screenshot Reuters) - 3

U New Jerseyu je otkriven 'sumnjivi paket', koji se nalazio na željezničkoj pruzi, zbog čega je obustavljen promet i evakuirano područje.


U ranim jutarnjim satima, oko 1:30 po lokalnom vremenu, a oko 7:30 po europskom, policija je izvela kontroliranu eksploziju jedne naprave koja se nalazila u ruksaku u kanti za smeće na željezničkoj stanici Elizabet, javljaju mediji.

Glasnogovornica gradonačelnice Chris Bollwage kazala je kako policija sumnja da to nije jedina bomba, odnosno da ih je nekoliko u torbi. Naknadno je objavljeno kako ih je pronađeno najmanje pet.

Na teren je prvo poslan robot jedinice za uništavanje eksplozivnih naprava. Agencije prenose da su dvije osobe primijetile paket u kanti za smeće i izvadili su ga misleći da se radi o nečem vrijednom, a onda su vidjeli cijev i žice. Pozvali su policiju koja je na mjesto događaja prvo uputila dron kako bi iz zraka snimili situaciju.

Na ulice New Yorka stiže 1000 policajaca

Ovaj incident dogodio se samo 24 sata nakon eksplozije u New Yorku u subotu navečer na Manhattanu u kojoj je ozlijeđeno 29 osoba.

Policija je na ispitivanje privela pet osoba koje se sumnjiči da su povezane s incidentom u New Yorku. Nadzorne kamere navodno su snimile iste muškarce na oba mjesta gdje su bile eksplozivne naprave. 

Guverner države New York, Andrew Cuomo, rekao je da je napad bio teroristički čin te je naredio da se na ulice New Yorka pošalje 1000 policajaca. 

Tijekom vikenda u SAD-u se dogodio još jedan napad, u trgovačkom centru u Minnesoti, gdje je muškarac nožem ozlijedio devet osoba.