Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Nigeriji

BOMBA NA TRŽNICI 50 ubijenih eksplozivom skrivenim ispod stola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji bombe na tržnici prepunoj ljudi u gradu Maiduguriju na sjeveroistoku Nigerije u utorak je poginulo 50 ljudi, objavio je Reuters, pozivajući se na izjave očevidaca i bolničkih izvora.

Bomba je bila skrivena ispod jednog stola na tržnici, a eksplodirala je oko 13 sati po mjesnom vremenu, pri čemu su smrtno stradali mnogi kupci, rekao je jedan vojni izvor.

Pročitajte i ovo Napad u Nigeriji (Foto: AFP) Sumnja se na Boko Haram Ubijeni nakon povratka sa sprovoda: Najmanje 65 mrtvih u islamističkom napadu u Nigeriji Žene i djevojke u kampu u Nigeriji (Foto: AFP) ČUDOM PREŽIVJELE Šokantna ispovijest žena spašenih od Boko Harama: Spasioci su se pokazali još gorima - "Silovali su nas i izgladnjivali..."

Dosad nitko nije preuzeo odgovornost za taj napad koji je uslijedio nakon dva bombaška napada tijekom vikenda u kojima je poginulo 30 ljudi, a nosili su sva obilježja akcija militanata Boko Harama.

Ta skupina ubila je tisuće ljudi, a iz straha od njezinih napada raseljeno je njih oko milijun i pol. Boko Haram želi uspostaviti islamski kalifat na sjeveru Nigerije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene