Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među njima i Mugabeovi sinovi

Bogati klinci Zimbabvea: Imaju svoje sestre Karsdashian i besramno se razbacuju bogatstvom

Rober Mugabe Jr. sa svojim ocem (Foto: AFP)
Rober Mugabe Jr. sa svojim ocem (Foto: AFP) Foto: Afp
Skupe automobile, privatne zrakoplove, vrijedne satove, nekretnine... Sve to posjeduje elita u Zimbabveu koju čine i sinovi Roberta Mugabea.

Robert Mugabe u utorak je odstupio s mjesta predsjednika Zimbabvea, što je potaknulo ljude da izađu na ulice i slave, zadovoljni zbog ove odluke, jer su životni uvjeti u ovoj zemlji s godinama postajali sve gori, a BDP je manji nego u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Robert Mugabe (Foto: AFP) "Slijep ili gluh" Mugabe šokirao Zimbabve: "Preneražen sam. Ne samo ja, nego cijela nacija" Prosvjednici gaze ploču s natpisom Ulica R. Mugabea (Foto: AFP) Na korak do odlaska s vlasti Zimbabveanska vladajuća stranka smijenila i izbacila Mugabea, čeka se da odstupi i s vlasti

Međutim, kada se gledaju fotografije najbogatijih teško je povjerovati da je to točno. Fotografije objavljene na društvenim mrežama, na kojima se među ostalim nalaze i sinovi Roberta Mugabea, pokazuju kako živi tamošnja elita. A živi raskošno.

Mugabeovi sinovi Robert Jr. (25) i Chatunga (21) na društvenim mrežama dijelili su fotografije luksuza koji, između ostalog, uključuje nakit i skupe automobile. Robert je privukao pozornost javnosti kada se na koledžu u Dubaiju pojavio u crnom "Batmobileu" kojim se pohvalio svojim sljedbenicima na Instagramu, njih 23.000. U rujnu je kupio dva Rolls Roycea.

Njegov brat Chatunga snimljen je kako se hvali onime što ima polijevajući sat Rolex šampanjcem. Objasnio je da nije teško imati sat od 60 tisuća dolara kada ti "tata vlada cijelom zemljom".

Bijes zbog njihova rasipničkog načina života nije ih zaustavljao u njihovu razbacivanju bogatstvom.

Zimbabve ima i svoje sestre Kardashian. Vanessa Chironga i njezina sestra Michelle, obje 28-godišnjakinje, kćeri su kralja nekretnina i političara Philipa Chiyangwa vrijednog 280 milijuna dolara. Iako za sebe kaže da živi ponizno, Michelle se vozi u Land Roveru od 100 tisuća dolara. Sestre novac troše i na skupa vjenčanja i bračna putovanja, krzno, kožne torbe, dizajnerske cipele. Za njih ništa nije ekstravagantno.

Sidney Himbara Jr. vjerojatno nadmašuje sve njih. Njegov je otac jedan od najbogatijih gospodarstvenika u zemlji, a Sidney se na društvenim mrežama hvali odmorima diljem svijeta na koje putuje u privatnim zrakoplovima i na jahtama, a voli se pohvaliti i skupim automobilima.

Na popisu rasipnika nalazi se i 33-godišnji biznismen Genius Kandungure koji se svojim sljedbenicima na društvenim mrežama hvali spektakularnim zabavama koje organizira, ali i skupocjenim automobilima.

Tu je i mladi milijarder Frank Buyanga koji ima toliko automobila da bi posramio cijeli Hollywood. Na popisu je vozila i 320 tisuća dolara vrijedan Rolls Royce, a kada su ga novinari lokalne televizije jednom prilikom pitali koliko automobila posjeduje, odgovorio je: "Kako da ja to znam?", prenosi Mirror. 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene