Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brat i sestra blizanci koji su odmah po rođenju razdvojeni i odgojeni u različitim obiteljima, vjenčali su se ne znajući da su brat i sestra.


Lord David Alton tu je priču iznio pred parlamentom kako bi, u sklopu rasprave o zakonu kojim bi se istospolnim parovima dopustilo usvajanje, osnažio svoje argumente da se djeci začetoj doniranim jajašcem ili spermom mora reći tko su im biološki roditelji.

Vezani članci Zajednica ortodoksnih Židova u Londonu - 4 DNEVNIK.hr u epicentru pandemije: Škole ortodoksnih Židova otvorene unatoč zabranama, čuvaju ih zaštitari Skliska cesta Šest nesreća u samo 15 minuta: Skliska cesta izazvala kaos u prometu

Alton je rekao da je za slučaj vjenčanih blizanaca čuo od suca
Vrhovnog suda koji se morao baviti tim problemom.

"U ovom slučaju čak nije bila u pitanju umjetna oplodnja. Radilo se o prirodno začetim blizancima koji su razdvojeni nakon rođenja, smješteni u dom i zatim su ih usvojile različite obitelji. Nikada im nitko nije rekao da su blizanci", rekao je Alton.

"Kasnije su se slučajno sreli u životu, osjetili neodoljivu
privlačnost i vjenčali se. Sud se kasnije morao baviti posljedicama toga braka, njegovog razvrgavanja i svim bolnim pitanjima razdvajanja tih ljudi", dodao je.

"Pravo djeteta da dozna tko su mu biološki roditelji je ljudsko
pravo", istaknuo je Lord. "Bit će još sličnih slučajeva ukoliko se djeci ne otkrije istina", zaključio je.