Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruski saveznik

Bjelorusija započela nenajavljene vojne vježbe: ''Provjeravamo borbenu spremnost''

Bjeloruske vojne vježbe
Bjeloruske vojne vježbe Foto: Afp
Bjeloruske oružane snage počele su u srijedu velike nenajavljene vojne vježbe kako bi provjerile svoju borbenu spremnost, priopćilo je bjelorusko ministarstvo obrane.

Bjeloruske oružane snage započele su u srijedu velike nenajavljene vojne vježbe. "Planirano je da provjera borbene spremnosti uključuje kretanje znatnog broja vojnih vozila, što može usporiti promet na javnim cestama", navodi se u priopćenju ministarstva.

S obzirom na rusku invaziju na Ukrajinu, ministarstvo je priopćilo da vježba ne predstavlja prijetnju susjednim zemljama niti europskoj zajednici općenito.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOPUNA KAPACITETA EK želi zamijeniti 2/3 ruskog plina do kraja godine, imaju i plan za potpunu neovisnost: "Nepouzdani su"

Pročitajte i ovo Xi Jinping i Vladimir Putin Hoće li se povući? Dolazi li ipak do neočekivanog preokreta? ''Nema znakova da Kina pruža Rusiji vojnu i financijsku pomoć''

Bjelorusija je bliski saveznik Rusije. Rusija svoje akcije u Ukrajini naziva "posebnom vojnom operacijom".

Ukrajinska područja uz Bjelorusiju, uključujući glavni grad Kijev, bila su meta ruskih napada u prvoj fazi invazije koja je počela potkraj veljače, nakon zajedničkih vježbi Rusije i Bjelorusije.

Sada je međutim Rusija usredotočila svoje napade na istočne i jugoistočne regije Ukrajine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene