Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UPOZORIO EUROPU

'ISIS želi nešto što će se dogoditi posvuda u isto vrijeme'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Harry S. je suočen s optužbama za članstvo u terorističkoj organizaciji i čeka ga poduža zatvorska kazna ako ga se proglasi krivim na sudu.

Njemački džihadist koji je pobjegao od Islamske države u Siriji, nakon što je svjedočio brutalnim dekapitacijama i egzekucijama, tvrdi da ta teroristička tvorevina planira napad koji bi obuhvatio područje čitave Europe.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika Ilustracija Izvijestilo njemačko tužiteljstvo Petero ljudi optuženo za pomaganje terorističkoj organizaciji: Među njima i državljanin Kosova

"Oni žele nešto što će se dogoditi posvuda u isto vrijeme", rekao je za Der Spiegl 27-godišnji bivši džihadist, identificiran kao Harry S. iz zatvora u Njemačkoj.

Rekao je kako je tri mjeseca proveo s ISIS-om u Siriji te da je pobjegao jer više nije mogao podnijeti njihovu brutalnost, a sad sve što zna govori njemačkim vlastima, prenosi Independent.

Ispričao je i što zna o teroristu poznatom kao Mohamed Mahmoud, austrijskom islamistu, koji je osnovao zabranjenu salafističku terorističku skupinu Millatu Ibrahim. Tvrdi da je Mahmoud na tjednoj bazi provodio masovna pogubljenja i ideološke treninge u Raki.

Izvještaje da su Mahmoud i berlinski reper Denis Cuspert, koji je promijenio ime u Abu Talha al-Almani, ubijeni u zračnim napadima u Siriji, njemačka vlada nije potvrdila.

Harry S. je suočen s optužbama za članstvo u terorističkoj organizaciji i čeka ga poduža zatvorska kazna ako ga se proglasi krivim na sudu. Njegov odvjetnik Udo Würtz, istaknuo je kako njegov klijent nije izravno sudjelovao u zločinima, nazvavši ga "potrčkom koji je sam sebi dozvolio da ga zavede propaganda ISIS-a i koji je sam sebe doveo u zabludu".

Njemačke obavještajne službe vjeruju da se više od 700 Nijemaca pridružilo ISIS-u u Iraku i Siriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene