Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osumnjičen za ratne zločine

Potvrdio njegov odvjetnik: Bivši general armije BiH Atif Dudaković završio u bolnici

Atif Dudaković, desno (Foto: AFP)
Atif Dudaković, desno (Foto: AFP) Foto: Afp
Bivši zapovjednik Petog korpusa Armije RBiH Atif Dudaković završio je Kliničkom centru Sveučilištu u Sarajevu, potvrdio je to za Klix.ba njegov advokat Asim Crnalić.

"Atif Dudaković je trenutno hospitaliziran i na pretragama je, tako da ne možemo ništa više reći o njegovom zdravstvenom stanju", kazao je Dudakovićev odvjetnik Asim Crnalić za Klix.ba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepravomoćno kriv General Armije BiH osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina, njegov odvjetnik najavio žalbu: "Ova presuda ima puno dubioza koje Sud nije riješio" Slika nije dostupna Postao direktor toplane Osuđeni ratni zločinac i direktor javne tvrtke u BiH: "Preko mene se pokušao potaknuti sukob Armije BiH i HVO-a"

Podsjetimo, umirovljeni general Armije BiH Atifa Dudakovića s još 11 osoba uhićen je 27. travanja, a tereti ga se za ratne zločine .

U priopćenju Tužiteljstva BiH stoji kako je uz Dudakovića, koji je tijekom posljednjeg rata bio zapovjednik Petog korpusa Armije BiH, uhićeno još jedanaest časnika i drugih pripadnika te postrojbe, koja je ratovala u sjeverozapadnoj Bosni, odnosno na širem bihaćkom području.

Tereti ih se za kaznena djela zločina protiv čovječnosti, a Dudaković je dodatno osumnjičen za kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene