Atif Dudaković, desno (Foto: AFP)
Atif Dudaković, desno (Foto: AFP) Foto: Afp

Bivši zapovjednik Petog korpusa Armije RBiH Atif Dudaković završio je Kliničkom centru Sveučilištu u Sarajevu, potvrdio je to za Klix.ba njegov advokat Asim Crnalić.


"Atif Dudaković je trenutno hospitaliziran i na pretragama je, tako da ne možemo ništa više reći o njegovom zdravstvenom stanju", kazao je Dudakovićev odvjetnik Asim Crnalić za Klix.ba.

Vezani članci Sud Bosne i Hercegovine (Foto: Ivica Galovic/PIXSELL) Osmorici pripadnika Armije BiH potvrđena optužnica za ratni zločin nad Hrvatima u središnjoj Bosni Policija BiH (Foto:PIXSELL/Hrvoje Jelavić) Trostruki ubojica, koji je ubio i vlastitu majku, još nije pronađen. Navodno ima popis osoba koje želi likvidirati

Podsjetimo, umirovljeni general Armije BiH Atifa Dudakovića s još 11 osoba uhićen je 27. travanja, a tereti ga se za ratne zločine .

U priopćenju Tužiteljstva BiH stoji kako je uz Dudakovića, koji je tijekom posljednjeg rata bio zapovjednik Petog korpusa Armije BiH, uhićeno još jedanaest časnika i drugih pripadnika te postrojbe, koja je ratovala u sjeverozapadnoj Bosni, odnosno na širem bihaćkom području.

Tereti ih se za kaznena djela zločina protiv čovječnosti, a Dudaković je dodatno osumnjičen za kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.