Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeftini najam

Biste li radije spavali u ovoj kapsuli nego u svom stanu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Visoka cijena najma stana i skupi hoteli u Hong Kongu potaknuli su investitore da tržištu ponude jeftini smještaj u kapsulama za spavanje.

Inspirirani japanskim jeftinim hotelima kapsulama u kojima su 'sobe' zapravo kapsule, proizvođač kreveta Galaxy Stars HK nudi kapsule u kojima se može prespavati. Posebna pogodnost je i mogućnost spajanja na internet. Kapsule su spojene tako da izgledaju kao ormari.

Pročitajte i ovo Klizište u Hong Kongu Urušavanje FOTO Ni milijuni im nisu pomogli: Rekordne kiše dovele skupocjene vile na rub kolapsa Poplave Hong Kong Crno upozorenje FOTO Crna oluja potopila Hong Kong: Najveća kiša u 140 godina poplavila ceste i uzrokovala velike odrone

'To je kao lego', rekao je Eric Wong, direktor u Galaxy Stars HK-a, dok je objašnjavao kako se kapsule mogu složiti u nekoliko dana. 'Želim da ovaj proizvod bude dostupan turistima u Hong Kongu, kako bi se rasteretio nedostatak hotelskog smještaja', kaže Wong.

>> Kinezi napravili 'pravu' Noinu arku

Svaka kapsula koja je duga 1,9 metara i široka metar te visoka 1,15 m, ponešto je veća od kreveta. U kapsuli se nalazi krevet, klima uređaj, svjetiljka, polica za računalo i utičnice.

>> Je li ovo najsenzacionalniji hotel na svijetu?

Wong kaže da očekuje da će mu većina klijenata biti turisti, a zainteresirani su i studenti. Prosječna cijena noćenja u hotelu u Hong Kongu je 1.1165 HK dolara, a smještaj u kapsuli je 3,500 HK dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene