Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoka cijena najma stana i skupi hoteli u Hong Kongu potaknuli su investitore da tržištu ponude jeftini smještaj u kapsulama za spavanje.


Inspirirani japanskim jeftinim hotelima kapsulama u kojima su 'sobe' zapravo kapsule, proizvođač kreveta Galaxy Stars HK nudi kapsule u kojima se može prespavati. Posebna pogodnost je i mogućnost spajanja na internet. Kapsule su spojene tako da izgledaju kao ormari.

Vezani članci Potonuo legendarni plutajući restoran u Hong Kongu - 1 VIDEO Potonuo legendarni plutajući restoran: Ugostio kraljicu i poznate glumce, prikazan i u Bondovu filmu - "Dubina vode je 1000 metara, to otežava spašavanje" Karantena u Kini, ilustracija Stručnjaci upozoravaju na neočekivanu i vrlo štetnu posljedicu karantene u Hong Kongu

'To je kao lego', rekao je Eric Wong, direktor u Galaxy Stars HK-a, dok je objašnjavao kako se kapsule mogu složiti u nekoliko dana. 'Želim da ovaj proizvod bude dostupan turistima u Hong Kongu, kako bi se rasteretio nedostatak hotelskog smještaja', kaže Wong.

>> Kinezi napravili 'pravu' Noinu arku

Svaka kapsula koja je duga 1,9 metara i široka metar te visoka 1,15 m, ponešto je veća od kreveta. U kapsuli se nalazi krevet, klima uređaj, svjetiljka, polica za računalo i utičnice.

>> Je li ovo najsenzacionalniji hotel na svijetu?

Wong kaže da očekuje da će mu većina klijenata biti turisti, a zainteresirani su i studenti. Prosječna cijena noćenja u hotelu u Hong Kongu je 1.1165 HK dolara, a smještaj u kapsuli je 3,500 HK dolara.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju